Zeman omilostnil muže s rakovinou trestaného za majetkové zločiny

04.04.2017 22:14

Prezident Miloš Zeman dnes omilostnil muže nemocného rakovinou, který byl odsouzen za majetkové zločiny a nedovolené ozbrojování. Oznámil to mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Zprávu přinesla ČTK.

Zeman omilostnil muže s rakovinou trestaného za majetkové zločiny
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Účast prezidenta Miloše Zemana na Česko-chorvatském podnikatelském fóru

Je to sedmá milost, kterou Zeman udělil od svého nástupu do funkce. Většinu milostí zdůvodnil právě vážným zdravotním stavem odsouzených a jednu milost udělil na základě žádosti papeže mladé ženě, která se ve vězení starala o malé dítě.

„Prezident republiky přihlédl k velmi závažnému onkologickému onemocnění omilostněného, který nyní podstupuje bezodkladnou specializovanou a náročnou léčbu, a prominul mu zbytek trestu odnětí svobody uloženého za majetkovou trestnou činnost a nedovolené ozbrojování,“ sdělil Ovčáček. Muži už soud kvůli špatnému zdravotnímu stavu výkon trestu přerušil.

Už před prezidentskými volbami v roce 2013 se Zeman zavázal, že nebude udělovat milosti s výjimkou striktně omezeného okruhu humanitárních případů. Pravomoc v udílení milostí převedl v listopadu 2013 na ministerstvo spravedlnosti.

Loni v prosinci omilostnil prezident také muže s onkologickým onemocněním, který byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Ovčáček tehdy sdělil, že milost Zeman udělil, přestože odsouzený je „značným recidivistou“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…