Zeman předá Babišovi dluhopis na splácení státního dluhu

17.06.2014 6:00

Prezident Miloš Zeman dnes předá ministru financí Andreji Babišovi (ANO) dluhopis, který pořídil na splácení státního dluhu. Zeman loni kvůli dluhu založil fond, přispívá do něj třetinou platu, tedy 60.000 korunami měsíčně. Babiš do fondu poslal půl milionu korun. Zeman už dříve řekl, že za peníze, které fond vybere, koupí státní dluhopisy, které vedení fondu znehodnotí a předá Babišovi.

Zeman předá Babišovi dluhopis na splácení státního dluhu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

V dubnu Hrad zorganizoval dražbu velikonočních předmětů, ze které fond získal přes dva miliony korun. Celkem bylo na účtu prezidentského fondu podle webových stránek k 8. červnu 3,22 milionu korun, státní dluh činí 1,683 bilionu korun.

Zeman minulý týden řekl, že na dnešním setkání s Babišem představí také své návrhy, jak posílit investice. Oba politici se shodli na tom, že k ekonomickému růstu je potřeba posílit investiční výdaje státu. Peněz na tyto účely je podle Babiše ve státním rozpočtu dost. Problém vidí ale v tom, že investice nejsou připravené. Babiš v pondělí řekl, že investic se dnešní tisková konference se Zemanem týkat nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…