Zeman přednesl v Moskvě zásadní návrh. A zopakuje ho před celým světem v OSN

19.05.2015 12:21

Jiří Ovčáček dnes na tiskové konferenci na Pražském hradě shrnul události, které se staly ve spojitosti s prezidentem republiky Milošem Zemanem v poslední době.

Zeman přednesl v Moskvě zásadní návrh. A zopakuje ho před celým světem v OSN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta ČR Jiří Ovčáček

Hlavním cílem návštěvy Moskvy bylo prý uctít památku padlých ve druhé světové válce. Ovčáček připomněl slova amerického maršála, který pronesl, že nebýt Sovětského svazu, nebyli by spojenci druhou světovou válku vyhráli.

Ovčáček řekl, že Zeman v Moskvě o sankcích prohlásil, že by mohly už brzy skončit, konkrétně do konce roku. Podobná slova ale pronesl i americký ministr zahraničí John Kerry při nedávném jednání s Putinem v Soči.

Hradní mluvčí vyzdvihl Zemana za to, že se domluvil s Putinem na splacení dluhu pěti miliard za elektrárnu Poljarnaja, kterou v Rusku staví Češi.

Zeman prý Putinovi v Moskvě navrhl, aby došlo k vytvoření mezinárodních protiteroristických sil, a ruský prezident s tím souhlasil. Zeman by o tomto plánu měl ještě hovořit při zasedání Valného shromáždění OSN v září v New Yorku.

Ovčáček uvedl, že Zeman si již naplánoval schůzku s rektory a bude s nimi jednat o profesorech, které neschválil. Hradní mluvčí nepředpokládá, že by se prezidentův postoj k nejmenování třech profesorů změnil.

Prezident údajně oceňuje změnu v plánovaném zákoně o prokázání původu majetku. Líbí se mu, že byla snížena hranice z deseti na sedm milionů korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…