Zeman přišel ,,zkontrolovat" vládu. A děly se věci

09.09.2015 12:35

Prezident Miloš Zeman se dnes vydal na Úřad vlády, kde se měl projednávat státní rozpočet. Setkal se s Andrejem Babišem, všechno odsouhlasil a pozdravil se i s horníky z OKD, kteří jej přivítali horlivým potleskem, jako by už zapomněli, že zrovna za vlády ČSSD prodala vláda OKD Bakalovi. Informuje server iDnes.cz

Zeman přišel ,,zkontrolovat" vládu. A děly se věci
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou na "čínské gondole" ve Wu Zhenu

„Andreji, teď už nemůžeš říkat, že nejsou žádné čínské investice,“ zavtipkoval Zeman po svém úspěšném výletu do Číny na adresu ministra financí, což vyvolalo smích v jednacím sále. Připomněl tím to, jak čínská společnost CEFC plánuje koupit většinový podíl ve fotbalové Slavii, část letecké společnosti Travel Service či například Pivovar Lobkowicz.

Když Zeman přijíždel k Úřadu vlády, čekali na něj zástupy horníků OKD, kteří jej přivítali potleskem a jásotem. Ti přijeli za účelem projednání návrhu zákona o jejich předčasných odchodech do důchodu.

Horníci do Prahy dorazili až z Karvinska, aby zde podpořili návrh zákona ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové. Ta se totiž zasazuje o to, aby horníci mohli předčasně odejít do důchodu. Zůstali však v zácpě na D1.

Ve chvíli, kdy přijeli před Úřad vlády, jednání už probíhalo a jedinou útěchou jim tak bylo setkání s panem prezidentem. Ten se u nich vůbec nezastavil, jen jim státnicky zamával a odebral se na jednání. Horníci, spokojení, že prezidenta viděli, jakoby úplně zapomněli na to, že zrovna ČSSD je jedním z důvodů, proč dnes stáli před Strakovou akademií. Byla to totiž právě ČSSD, která byla u prodeje bytů OKD Zdeňku Bakalovi.

Babiš následně na jednání vlády předložil návrh státního rozpočtu se schodkem 70 miliard korun, k čemuž se Zeman už dříve vyjádřil kladně a dnes svůj názor zopakoval přímo před ministry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …