Zeman promluvil i u sochy. Také o omezení práv šlechty a církve

08.03.2013 12:25

Prezident Miloš Zeman se poklonil u sochy prvního českého prezidenta T. G. Masaryka. Poté, co zazněla večerka v podání trubače, hymna České republiky a sborový zpěv písně Ach synku, synku, opět promluvil nový prezident k lidu. Zdůraznil, že chce v některých ohledech navázat na Masarykovu tradici.

Zeman promluvil i u sochy. Také o omezení práv šlechty a církve
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman při inauguračním projevu

Zeman poděkoval veřejnosti za účas na na uctění památky TGM. "Uskutečnil přechod od monarchie k republikánskému zřízení, a omezil výsady jak šlechty, tak církve. Myslím si, že právě na masarykovské republikánské tradice bychom měli společně navázat. Protože i v ústavě ČR zůstávají zbytečné monarchistické prvky, jako například právo prezidenta udělovat milosti a amnestie," uvedl dále Zeman.

Sám se těchto privilegií prý vzdá a bude bojovat za to, aby v tomto směru byla změněna ústava tak, aby tyto pravomoci nemohl v budoucnu nikdo zneužít.

Spokojenější republika

Zeman poté opětovně poděkoval všem, kteří mu vyjádřili podporu. Vyjádřil naději, že se všemi najde společnou řeč tak, aby vzájemná spolupráce v následujících pět letech jeho úřadu učinila republiku šťastnější a spokojenější.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…