Zeman promluvil o idiotech s portréty Putina a ozval se pobouřený divák. A pak prezident odhalil, co zamýšlí podnikat s Ivanou Trumpovou

02.03.2017 17:21

Druhý den návštěvy v Karlovarském kraji zakončil prezident Miloš Zeman diskusí s občany města Sokolov. Řeč přišla i na idioty či Brexit. A co si prezident myslí o Romech? I to sdělil návštěvníkům setkání.

Zeman promluvil o idiotech s portréty Putina a ozval se pobouřený divák. A pak prezident odhalil, co zamýšlí podnikat s Ivanou Trumpovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Jsem velmi rád, že jedna čínská firma tady otevírá podnik, který tady zaměstná asi 200 zaměstnanců,“ zmínil Zeman a poukázal i na budování průmyslové zóny. A v té souvislosti se zmínil i o nezaměstnaných a nezaměstnanosti. „Nepřizpůsobivý člověk je ten, kdo odmítne nabízenou práci. Je zapotřebí takovému člověku buď sebrat, nebo snížit sociální dávky, a tím jej donutit práci,“ řekl Zeman. A jak postupovat vůči neplatičům? Zde Zemana zaujala zkušenost, kdy poté, co byly neplatičům zazděny vchodové dveře, platební morálka se zlepšila. „Cihel máte, pane starosto, jistě dost,“ řekl.

Pak již došlo na dotazy návštěvníků setkání. „Hynek Kmoníček byl potvrzen americkou administrativou jako velvyslanec USA. A já telefonicky hovořil s Ivanou Trumpovou, a když mně volal americký nový prezident, tak jsem mu říkal: Vy jste označil Ivanu za nejvíc oblíbenou manželku. Pan prezident mi tedy říkal, že zatím o žádosti Ivany Trumpové neví, tak předpokládám, že během své návštěvy v dubnu v USA jsem se o tom chtěl zmínit,“ vyjádřil k následné otázce diplomacie v diskusi Zeman.

K otázce, zda se v Česku sejdou ruský prezident Vladimir Putin a americký prezident Donald Trump, odvětil: „Pochybuji, že jsme taková velmoc, abychom zde pořádali takové setkání. I když Praha je krásné město a na lánském zámku bych je rád přivítal.“ Následně pochválil, že má s těmito prezidenty dobré vztahy, a nazval jedince, kteří nosí billboardy s jejich portréty a jeho podobiznou, za idioty. „Je idiot pro vás ten, kdo s vám nesouhlasí?“ zeptal se jej pak další návštěvník. „Idiot je ten, kdo pro své tvrzení nemá argumenty,“ zareagoval Zeman.

Své sdělil také k vystoupení Velké Británie z EU. „Brexit je neštěstí pro obě strany. Jak pro Velkou Británii, tak pro Evropskou unii,“ řekl. „Článek 50 Lisabonské smlouvy jasně stanovuje pravidla pro vystoupení z EU. Britové rozhodli nejen v referendu, ale i v parlamentu. A naše národní parlamenty na tom nemohou nic změnit,“ dodal. Česká republika podle něj nikdy z EU nevystoupí. „Dostáváme totiž podle mě poměrně vysoké dotace. Jde o desítky, stovky miliard. Zatímco Británie je čistý plátce do evropského rozpočtu, takže ona vydělává na tom, když z EU vystoupí,“ řekl.

„Jaký máte názor na Romy v České republice?“ zeptal se další tazatel. „Znám i slušné Romy. Například v Karviné mají dva bratři tak čistou hospodu, že tam mají plno. Být rasista je naprostý nesmysl. Ke každému flákači by se mělo přistupovat naprosto stejně. Nechceš pracovat, seberu ti sociální dávky. Nechceš platit nájemné, zazdím ti dveře,“ zakončil toto téma.

Závěrem se pak podepsal do pamětní knihy, připnul stuhu na prapor města a převzal dary od vedení Sokolova.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz, včetně upozornění na soci…