Zeman s úsměvem setřel ty, co tvrdí, že je „agent“

01.03.2017 12:52

Prezident Miloš Zeman zahájil dnes svou třídenní návštěvu Karlovarského kraje. Nejprve jej přijala hejtmanka Jana Vildumetzová (ANO) a následně předstoupil před zastupitele kraje a starosty měst a obcí.

Zeman s úsměvem setřel ty, co tvrdí, že je „agent“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman s Jiřím Rusnokem

„Chtěl bych pozdravit jak vládní, tak opoziční zastupitele,“ řekl úvodem Zeman. „Je ostudou jakéhokoliv kraje mít na svém území nejzadluženější obec v republice, což jsou v případě Karlovarského kraje Prameny,“ sdělil Zeman. Uvedl také to, že se na Hradě sešel jak se starostkou, tak s ruským podnikatelem, jenž přislíbil investici v obci na stáčírnu minerálních vod. Tuto spolupráci s ruským podnikatelem však minulé zastupitelstvo kraje podle jeho slov zamítlo.

„Jak všichni víte, jsem ruský, čínský i americký agent. I izraelský agent určitě jsem,“ sdělil. „Mám tedy zájem také na tom, aby do Karlovarského kraje jezdili i čínští turisté a čínští pacienti,“ podotkl v této souvislosti Zeman.

Hlava státu následně vyzvala k budování pracovních příležitostí, neboť kraj se potýká s úbytkem obyvatelstva, a zároveň také k vybudování hospicu.

V diskusi se pak Zeman vyjádřil ke zdravotnictví, kdy například v Karlovarském kraji se potýkají s nedostatkem zdravotních sester i kvůli nutnosti vysokoškolského vzdělání. „To, že každý musí být vysokoškolák, vede jen k degradaci vzdělávání,“ poznamenal prezident. 

Řeč pak přišla i na pěstounskou péči a na platy pečovatelek. „Mzdy v ústavech sociální péče se pohybují mezi 12 a 15 tisíci, osm tisíc pro pěstouny je samozřejmě také málo. Naše společnost hřeší na to, že právě pečovatelé v ústavech sociální péče, včetně dětských domovů i domova důchodců, příliš nekřičí a nežádají zvýšení platů. Na rozdíl například od řidičů autobusů, kteří chtějí přidat pět tisíc korun. Proč ne, ale někdo se také musí ujmout té nekřičící skupiny,“ podotkl Zeman.

Závěrem pak Zeman převzal dary - mimo jiné si odvezl sáně, od hejtmanky Vildumetzové, jíž předal kromě květiny také hmotné dary z Lán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…