Zeman se počurává, naznačil před časem autor. Nyní podobně udeřil na mladého Klause

15.08.2017 14:44

Publicista a spisovatel Bohumil Sláma se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz pustil do experta na školství ODS Václava Klause mladšího. Podle něj z něho demagogie a lži čiší ještě víc než z jeho otce.

Zeman se počurává, naznačil před časem autor. Nyní podobně udeřil na mladého Klause
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Václav Klaus mladší na besedě v ostravském knihcentru

Sláma se úvodem svého blogu přiznal k tomu, že mu Václav Klaus mladší pije krev. 

„Zatímco ODS trpí ideovou impotencí, neboť se v podstatě omezuje na opakování dnes již ohraných hayekovských tezí Klause st., v Klausovi ml. má zdánlivě originálního novátora. Vyslovuje ovšem jen to, co si jeho otec myslel, ale neříkal, neboť na to měl klakery Jakla a Hájka (podobně jako Zeman má teď Ovčáčka). Klaus ml. je dnes nahrazuje,“ zmínil kriticky Sláma. Podle jeho slov tito a jiní pomatenci razí „Nový světový řád“, což je nová dikatura, v níž hrstka lidí vlastní naprostou většinu světového majetku; a popírání ekologie je stejně hrozné jako popírání holokaustu. „Ve světovém měřítku je jejich nynějším protagonistou nevidoucí amatér a chaotický křikloun Donald Trump,“ dodal Sláma.

Klaus mladší spisovatele rozčílil kvůli svému textu o evropských dotacích, které nazval zlodějnou. „Evropské dotace jsou ve skutečnosti malou obdobou Marshallova plánu, který poválečnou Evropu postavil na nohy (nás ne, protože jsme zde tehdy měli jiné pomatence – komunisty). Pokud se dnes chlubíme, že prosperujeme, je to mimo jiné díky dotacím. Pokud se u nás evropské peníze rozkrádají, dělají to hlavně politici a gauneři napojení na strany, které u nás po listopadu ovládly pole, tj. ODS a ČSSD, ostatní se je jen snaží dohnat,“ dodal Sláma.

Původní text ZDE

Následně pak Sláma rozebírá i Klausova slova o volbách či o snižování daní. „Ale z čeho bude žít stát? A proč dnes chudí a střední třída chudne? Proč američtí republikáni USA zadlužili mnohem víc než demokraté? Proč Thatcherová musela nakonec odstoupit? Proč je současný anglický euroskepticismus v podobě brexitu šílený?“ zeptal se. 
 
Závěrem se pak vyjádřil ke slovům Klause o tom, aby se vrátila tato země lidem zpátky. „Měli ji naši lidé někdy? Snad, byť neúplně, za 1. republiky. V té však převládla ‚kapánek‘ jiná ideologie než ta morálně ke dnu propadlá klausovská,“ uzavřel.

Psycholog Bohumil Sláma se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz rozepsal v minulosti velmi kriticky o prezidentu Miloši Zemanovi. Mimo jiné uvedl, že se Zemanovi rozpadá nejen osobnost, ale i psychika. „Dobře je to vyjádřeno v pohádkách: Kdo byl po většinu svého života převážně dobrým člověkem, stává se hodným dědečkem či laskavou babičkou; kdo byl charakterově problémový, stává se zlým dědkem nebo ježibabou. Je to tím, že jak mu ochabuje šedá kůra, prosakují ‚spodní proudy‘, a podobně jako u inkontinence moči dochází k inkontinenci emoční,“ podotkl tehdy Sláma. „A Miloš Zeman si ‚učurává‘ stále častěji a stále víc,“ dodal.

Psali jsme ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…