Zeman se poklonil Vietnamcům. Ale jiné národnostní menšiny vůbec nepotěšil

31.03.2014 10:28

Prezident Miloš Zeman je dlouhodobým oponentem přistoupení Turecka k Evropské unii. Jeho kultura je podle něj až příliš odlišná. Prezident se navíc bojí pokračující turecké islamizace. Je proto logické, že prakticky všechny západoevropské vlády sahají k migračním omezením takových neasimilovatelných menšin. Zeman to řekl v rozhovoru pro think tank Evropské hodnoty.

Zeman se poklonil Vietnamcům. Ale jiné národnostní menšiny vůbec nepotěšil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman v rozhovoru uvádí jeden z příkladů, proč je dlouhodobým oponentem přistoupení Turecka k Evropské unii. Hlava státu míní, že přibližně před rokem turecký ústavní soud vydal rozhodnutí, v němž zakazuje vládní stranu AKP, protože je protiústavní. Toto rozhodnutí bylo přijato prostou většinou hlasů členů ústavního soudu, ale chyběl jeden hlas k tomu, aby byl tento návrh přijat kvalifikovanou většinou.

„V takovém případě by byla vládní strana zakázána podobně jako – a to je hezká analogie – Muslimské bratrstvo v Egyptě. Jestliže sami soudci tureckého ústavního soudu došli k tomuto názoru, proč bych neměl právo říkat, že se bojím pokračující islamizace Turecka se všemi důsledky, které to má?“ říká Zeman v rozhovoru pro think tank Evropské hodnoty.

Prezident se také zmiňuje o menšinách v západní Evropě. Ty se mohou rozdělit na asimilovatelné a neasimilovatelné. A právě problém s asimilací vidí Zeman v případě muslimské menšiny. „Při zmíněné jedenáctiprocentní nezaměstnanosti – je naprosto logické, když prakticky všechny západoevropské vlády sahají k migračním krokům,“ řekl Zeman a naopak se poklonil vietnamským menšinám v Česku. „Dříve jim někdo říkal `rákosníci`, nyní jsou uznávanou integrální součástí naší společnosti a já se před nimi hluboce klaním,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…