Zeman se sejde s Putinem

31.08.2015 15:00

Ruský prezident Vladimir Putin se při nadcházející návštěvě Číny setká s českým prezidentem Milošem Zemanem. Agentuře TASS to dnes oznámil zahraničněpolitický poradce Kremlu Jurij Ušakov. Schůzka je plánována na čtvrtek, Putin má týž den jednat i s prezidenty Venezuely a Laosu. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček na dotaz ČTK schůzku potvrdil.

Zeman se sejde s Putinem
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

„Pan prezident využije návštěvy Čínské lidové republiky i k bilaterálním jednáním. My samozřejmě po uskutečnění těchto jednání budeme informovat veřejnost, že tato jednání proběhla,“ řekl Ovčáček. Poznamenal, že se předpokládá i setkání se Zemanovým čínským protějškem i dalšími politiky. „Zatím bych o tom nechtěl více hovořit,“ dodal.

Podle Ušakova bude česko-ruský summit uspořádán na okraj oslav 70. výročí ukončení druhé světové války, jichž se oba státníci zúčastní. Jednání se má ve čtvrtek konat po skončení vojenské přehlídky a slavnostní recepce, kterou pro zahraniční hosty uspořádá čínský prezident Si Ťin-pching.

Zeman se s Putinem naposledy setkal letos v květnu v Moskvě, kam přijel na oslavy 70. výročí konce druhé světové války na evropských bojištích. Jejich tehdejší rozhovor byl věnován zejména ekonomické spolupráci s důrazem na české pohledávky v Rusku.

Putin se v Pekingu kromě Zemana setká i s prezidentem Venezuely Nicolásem Madurem a nejvyšším představitelem Laosu Choummalym Sayasonem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…