Zeman se zastal ústeckých divadelníků, nesouhlasí s koncem Činoherního studia

16.05.2014 21:56

Prezident Miloš Zeman se zastal divadelníků souboru z Ústí nad Labem a podpořil herce. Podle mluvčího prezident nesouhlasí se způsobem, jakým Činoherní studio skončilo. Oznámil to na setkání s představiteli Plzeňského kraje.

Zeman se zastal ústeckých divadelníků, nesouhlasí s koncem Činoherního studia
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Pan prezident sám otevřel téma Činoherního studia v Ústí nad Labem a zkritizoval jeho likvidaci,” uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Setkání v Plzeňském kraji se zúčastnil i ředitel tamějšího divadla J. K. Tyla Ilja Racek, kterému Miloš Zeman navrhl, aby se ústečtí divadelníci přesunuli právě do jeho souboru. „Pan prezident požádal ředitele Racka, aby zvážil možnost angažmá herců i pracovníků,” doplnil Ovčáček.

Ústečtí divadelníci jsou ze Zemanových slov potěšeni. „Jsme rádi, že to téma zvedl a že nás podpořil," uvedla pro server Aktuálně.cz mluvčí souboru Veronika Vendlová.

Prezidentův návrh o přesunu souboru však zřejmě není uskutečnitelný. Divadlo mezitím založilo novou scénu Činoherák Ústí a už na příští týden chystá první představení. „Budeme rádi za jakoukoli podporu, ovšem představa, že by se všichni přesunuli do Plzně, je nereálná," dodala Vendlová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…