Zeman se zvrhl, říká Miroslava Němcová

25.05.2016 12:24

S ostrou kritikou toho, jakým způsobem vede Miloš Zeman prezidentský úřad, přišla v rozhovoru pro server Svobodné fórum poslankyně ODS Miroslava Němcová.

Zeman se zvrhl, říká Miroslava Němcová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Podle ní je nebezpečný způsob, jakým Zeman uchopil hradní funkci. „On se rozhodl, že v mantinelech, které mu určovaly být moderátorem politické diskuse, říkat své názory k tomu, co se děje, nebude. Záměrně se staví do role, kdy bude říkat jenom to, co vyhovuje jeho voličům,“ uvedla s tím, že Zeman druhou stranu, která je nazývána pražskou kavárnou, zcela pustil ze zřetele.

V tom vidí Němcová nebezpečí. A také v tom, jakým způsobem nás podle ní Zeman obrací na východ.

Podle Němcové to znamená, že právě na východě jsou Zemanovy zdroje pro jeho volební kampaň. „Přes pana Nejedlého z Lukoilu, který má vyhrazené hradní prostory,“ myslí si.

Celý text je ZDE

Podle Němcové Zeman vnáší do společnosti záměrně provokativně „jedovaté, ostré šípy, kterými vždycky oddělí jednu polovinu obyvatel od druhé“. „On nechce, aby se ty skupiny názorově spojovaly, přibližovaly. Ví, že princip ‚rozděl a panuj‘ funguje a že vášeň těch, kdo jej budou bránit při příštích volbách, bude k nezaplacení,“ uvedla Němcová.

Podle ní ta polovina společnosti, která se proti Zemanovi vymezuje, je vyděšená z toho, že posun ve výkonu prezidentské funkce je takový, jaký si vůbec neuměla představit. „Od sprosťáren linoucích se z rádia, nepředstavitelných aktivit vedle pana Konvičky 17. listopadu přes příklon k Rusku a Číně k přemetům ze dne na den, kdy před jedním hejtmanem hájí Zeman presumpci neviny a druhý den prohlásí, že pan Bakala patří za mříže,“ uvedla s tím, že „prezidentování Miloše Zemana se zvrhlo obsahem i formou“. „Jenže společnost si s tím neví rady, změnit to může až ve volbách. Je to zvláštní stav bezmoci a naštvanosti,“ dodala Miroslava Němcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…