Zeman ve formě, všiml si Zahradil. Je to jinak? Aktivista Hrebenar ukazuje na ruce

19.12.2021 17:59

Prezident Miloš Zeman po dlouhé době promluvil z Lán do televizních kamer. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS prozradil, jak se to má s jeho zdravím. Upozornil, že se kolem toho vyrojila řada spekulací. Vůbec nejodpornější podle prezidenta vyslovila bývalá ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková. Jenže krátce po Zemanově vyjádření se vyrojily nové spekulace. O jeho ruce i možnosti zrušit přímou volbu prezidenta. Nahlédněte.

Zeman ve formě, všiml si Zahradil. Je to jinak? Aktivista Hrebenar ukazuje na ruce
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval na zámku v Lánech novou vládu v čele s Petrem Fialou

„Vyrojila se řada spekulací. Nejodpornější z nich vyslovila Džamila Stehlíková, která vyslovila asi deset diagnóz, ale zapomněla na tu jedenáctou, kterou skutečně mám. A to je nechutenství. Normální nemoc. Mám tu sondu do žaludku, ale současně pracuji. Jde to,“ pravil Zeman ve vystoupení nahraném v sobotu a odvysílaném v neděli.

Pokud jde o prezidentovo zdraví, Zeman prý dodržuje nařízení lékařů.   

„Oni mě zakázali kouření a zakázali mi alkohol. Kdyby mi zakázali tvrdý alkohol, tak to by mi nevadilo, ale oni mi po jistém váhání zakázali i víno. Takže já už měsíc nepiji a nekouřím. A jak vidíte, žiju,“ pravil prezident.

„Profesor Zavoral mně zakázal i létání, takže už se nepodívám ani do Izraele, ani do Číny, takže to bude z mého hlediska klidný poslední prezidentský rok. A budu se zájmem sledovat, zda zvítězí nudný, nebo provokativní kandidát,“ poznamenal Zeman s tím, že se dál bude věnovat ostatním povinnostem hlavy státu.

Jenže netrvalo dlouho a stran Zemanova zdraví se vyrojily spekulace nové.

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) konstatoval, že se mu prezident zdál být v dobré duševní pohodě.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Spekulace o Zemanově zdraví

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí
„Právě jsem dokoukal na prezidenta Zemana na CNN Prima. Byl zcela ve formě, mluvil a působil naprosto racionálně a rozumně a tak 90 % řečeného bych mu z fleku podepsal. Těší mě to jak z úcty k funkci samotné, tak i kvůli stoce, která jej v poslední době z médií a sítí zalévala,“ konstatoval europoslanec.

Profesor Jaroslav Flegr, parazitolog, si neodpustil kritickou poznámku a konstatoval, že na prezidentovi půjde do budoucna ušetřit pěkných pár milionů. „Zeman říká, že jen trpěl nechutenstvím. To jsme si všichni oddychli. Takže příště žádný měsíční pobyt na JIP, ale hezky každý den lžička jedlé sody. Asi ušetříme pěkných pár milionů,“ uvedl doslova Flegr.

Spekulace o Zemanově zdraví

Publicista Jiří Hrebenar vyslovil spekulaci, že Zeman bude nejspíš mít cosi s rukou.

„Zeman má opravdu nejspíš něco s rukou. Možná ji má chromou nebo si ji musí přidržovat, aby se mu netřásla? Viz vlevo dnešní screenshot ze Zemanova vystoupení na CNN Prima NEWS vysílaného 19. 12. 2021 a vpravo momentka s novou vládou ze  17. 12. 2021,“ napsal Hrebenar.

Spekulace o Zemanově zdraví

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) nadnesl úvahu, zda není načase zrušit přímou volbu hlavy státu a svěřit tento krok opět Sněmovně a Senátu. Jinak se může stát, že příštím prezidentem bude šéf hnutí ANO Andrej Babiš (ANO), kterého Zeman ve vysílání v případné kandidatuře podpořil.

„Zeman na Primě. Nevím, co tu mají všichni pindy. Vždyť je to vůle lidu! Zeman prezident. Babiš prezident. Hlas lidu, hlas boží. Ten hlas je třeba buď respektovat, nebo jej lidu odebrat,“ pravil Novotný.

Spekulace o Zemanově zdraví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…