Zeman zakončí návštěvu Číny setkáním s čínským prezidentem

28.04.2019 6:34

Setkáním s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem či návštěvou světové zahradnické výstavy Expo 2019 dnes prezident Miloš Zeman zakončí svou cestu do Číny. Vládním speciálem se vrátí zpět do Prahy v pondělí, uvedla ČTK.

Zeman zakončí návštěvu Číny setkáním s čínským prezidentem
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Zeman řeční na byznys fóru v Číně

Na schůzku s čínským prezidentem Zemana doprovodí národní delegace. Kromě pětice ministrů, kteří s prezidentem do Pekingu přiletěli, v ní budou i hokejista Jaromír Jágr, bývalý fotbalový reprezentant Pavel Nedvěd či finančníci Pavel Tykač a Jiří Šmejc.

Podle Zemanova mluvčího Jiřího Ovčáčka jsou hlavním tématem setkání prezidentů například české investice v Číně. Zeman je podle něj chce podpořit, hovořit chce ale také o čínských investicích v České republice. Zmínil například formu PPP projektů, do kterých se zapojují soukromí investoři. Premiér Andrej Babiš nedávno navrhnul, aby čínské firmy tímto způsobem postavily úseky dálnice D3.

Prezident má dnes na programu také setkání se členem stálého výboru politbyra Komunistické strany Číny Wang Chu-ningem. Na závěr své cesty se zúčastní zahájení světové zahradnické výstavy Expo 2019, která se bude věnovat udržitelnému rozvoji a životnímu prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…