Zeman zklamal Vadima Petrova: Místo Číny měl poděkovat doktorům a sestřičkám

20.03.2020 18:04

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov zhodnotil prezidentovo televizní vystoupení na Primě. Popsal ho jako „zpackanou příležitost“, protože Miloš Zeman možná někoho uklidnil, ale také přilil oleje do ohně, když zaútočil na novináře, umělce a politickou opozici. To neměl dělat. Navíc prý měl dovolit České televizi, aby vysílala jeho projev.

Zeman zklamal Vadima Petrova: Místo Číny měl poděkovat doktorům a sestřičkám
Foto: Screen TV Prima
Popisek: Projev prezidenta Miloše Zemana k epidemii koronaviru

V neděli 1. března se v České republice objevilo onemocnění COVID-19. Po 19. dnech koronavirové krize předstoupil prezident Miloš Zeman poprvé před novináře TV Prima a promluvil k národu. Vyzval své spoluobčany, aby k sobě byli laskaví, aby v časech krize všichni pospíchali k pumpám a zbavili naši společnou loď vody. Číně poděkoval za to, že nám po řádném zaplacení poskytla tolik potřebné ochranné pomůcky pro zdravotníky. Jde o statisíce až miliony roušek, respirátorů a dalšího vybavení.

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání na sociální síti Facebook upozornil, že v projevu chyběl větší důraz na práci českých záchranářů, lékařů a sestřiček, kteří pracují s vypětím všech sil a často bez oněch tolik potřebných ochranných pomůcek.

„Těžiště vystoupení mělo být v ocenění těch, kteří pracují na hranici vyčerpání, a uklidnění všech, pro které jsou opatření zatěžkávající. Naopak děkování Číně, kopnutí si do novinářů, dělení na vládu a opozici tam být nemělo,“ konstatoval radní Petrov.

Prezident prý možná někoho uklidnil, ale na druhé straně přilil oleje do ohně, když kritizoval novináře nebo herce. Tímto způsobem se nedaří sjednocovat společnost. Z tohoto pohledu šlo o „zpackanou příležitost“.

Chybu prý udělal také ve chvíli, kdy nedovolil České televizi, aby jeho projev odvysílala.

Prezident má stále svou obrovskou intelektuální kapacitu, ale dostal se mimo dobu a situaci. Trvalo, než se odhodlal před národ předstoupit. Hry s televizemi byly zbytečné a nedůstojné. ČT měla jednoznačné právo na to, aby vystoupení odvysílala. Má největší zásah a všichni jsme na ni teď napojení (navíc by určitě projev nenatočila tak amatérsky, jako se to povedlo TV Prima.),“ napsal Petrov.

Vadim Petrov zhodnotil vystoupení prezidenta Miloše Zemana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…