Zemane, děláš Česku ostudu. Na našem sjezdu by tě vypískali, odmítají partaje účast prezidenta na svých vrcholných akcích

07.04.2015 7:12

Zatímco před dvěma lety byl prezident Miloš Zeman vítaným hostem na sněmu hnutí Starostové a nezávislí, pozvání na letošní sněm, který proběhne v Praze 17. dubna, hlava státu nedostala. Dnešnímu Právu to potvrdil místopředseda STAN a europoslanec Stanislav Polčák.

Zemane, děláš Česku ostudu. Na našem sjezdu by tě vypískali, odmítají partaje účast prezidenta na svých vrcholných akcích
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Zeman na setkání s občany Mimoně

„Pana prezidenta jsme nepozvali, protože si myslíme, že nám dělá ve světě ostudu,“ řekl Polčák listu s tím, že Zemanovi nemohou zapomenout jeho kontroverzní výroky k zahraniční politice nebo k hendikepovaným dětem. „Pan prezident by měl zvážit svá veřejná vyjádření a pak ho můžeme zase zvát,“ dodal Polčák. Na to zareagoval Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček: „Žádný důvod k lítosti není. A místopředseda STAN Polčák si dělá ostudu svým vyjádřením,“ konstatoval hradní mluvčí.

Zeman nedostane pozvání ani na sjezd lidovců, který proběhne poslední květnový víkend ve Zlíně. Podle informací listu se na tom s prezidentem osobně domluvil šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. „Vysvětlil mu, že by nebylo dobré ani pro nás, ani pro něj, aby ho půlka sálu vypískala. Ta nálada proti prezidentovi v KDU-ČSL zrovna taková prostě je,“ řekl listu dobře informovaný zdroj z vedení KDU-ČSL.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …