Zemane, ty čuně jedno? Odpůrci prezidenta vytáhli VIDEO a začali vypočítávat, co všechno je tam špatně. Nejde o královnu

21.06.2017 12:54

Jak píše server Forum24.cz Pavla Šafra, buranství prezidenta Zemana při návštěvě Londýna neskončilo trapasy při návštěvě u královny. I poté prý český prezident ukazoval, že slušné vychování je pro něj nepřekonatelný problém.

Zemane, ty čuně jedno? Odpůrci prezidenta vytáhli VIDEO a začali vypočítávat, co všechno je tam špatně. Nejde o královnu
Foto: PL.CZ
Popisek: Setkání prezidenta Zemana s královnou Alžbětou II.

Při následném předávání medailí veteránům druhé světové války z RAF Miloš Zeman podle komentátora Viléma Bessera „opět předvedl, jakou neúctu chová k lidem, kteří něco dokázali“.

Pětice oceněných prý byla nucena asistovat u toho, že se český prezident nedokáže chovat na veřejnosti reprezentativně.

Z videozáznamu předávání medailí Besser objevil hned v úvodu přešlap, když si prezident otřel zpocenou tvář do dlaně, kterou pak všem oceněným suverénně podával. Následoval prý další trapas, když se s manželkou Ivanou před rozpačitými laureáty nahlas dohadovali, kdo bude předávat květinu. „Prezident totiž nebyl schopen říct, za koho ji vlastně dává,“ povšiml si Besser.

Anketa

Je Babišův projekt Elektronické evidence tržeb (EET) úspěšný?

79%
21%
hlasovalo: 7568 lidí

CELÝ TEXT ZDE

Vrchol trapasu ale prý nastal v momentě, kdy prý prezident „hulvátsky odbyl jednoho z oceněných, ať se nevytahuje věkem, protože je přítomen starší člověk“.

Již od pátku je v některých médiích a facebookových skupinách propírána prezidentova návštěva u britské královny. Prezident je kritizován zejména za to, že při příchodu na audienci promluvil jako první, ačkoliv při audienci má jako první promluvit královna.

Někteří též označovali jeho poznámku, že královna možná zažije svého jedenáctého premiéra (ministr zahraničí Boris Johnson, se kterým měl prezident Zeman schůzku hned poté), za netaktní připomínku věku královny. Jiným zase připadala jako nevhodné vměšování do britských vnitřních záležitostí.

Terčem posměchu se stala i obuv, ve které prezident Miloš Zeman dorazil ke královně Alžbětě. Jedná se přitom o speciální boty, které prezident nosí kvůli svým zdravotním komplikacím.

Zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT František Lutonský pak pátral po broži, kterou prezident královně předal jako ukázku umu českých šperkařů, a začal po sociálních sítích pobouřeně šířit, že stejná či podobná brož se dá na internetu koupit za pouhé čtyři tisíce korun.

Následně Lutonský „na přání diváků“ šířil informace i o druhém daru, kterým byl šátek.

Téma reprezentativnosti vystupování prezidenta Miloše Zemana je v některých médiích velmi oblíbené. S oblibou je srovnávan například se svým slovenským kolegou Andrejem Kiskou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…