Zemanová oznámí, kolik má její muž podpisů pro kandidaturu

16.08.2017 7:18

Manželka prezidenta Miloše Zemana Ivana dnes na tiskové konferenci zveřejní počet podpisů za opětovnou kandidaturu Zemana na hlavu státu. Předseda Zemanovy blízké Strany práv občanů Jan Veleba již minulý týden potvrdil, že hranice potřebných 50 000 podpisů byla překročena. S podrobnostmi odkázal právě na dnešní tiskovou konferenci.

Zemanová oznámí, kolik má její muž podpisů pro kandidaturu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Briefing k zahájení sběru podpisů k opětovné kandidatuře prezidenta Miloše Zemana na funkci hlavy státu

Se sběrem podpisů pro Zemana začala Zemanová a petiční tým, v jehož je čele, koncem dubna. Do měst vyjely týmy dobrovolníků, lidé si mohou petiční archy také stáhnout na internetu nebo je podepsat třeba v obchodech či restauracích podporovatelů. Podporu pro současného prezidenta sháněla i Strana práv občanů.

Kandidáti potřebují pro účast ve volbách 50 000 ověřených podpisů. Obávají se ale, že bude v petičních arších mnoho chyb, získat jich proto plánují více. Splněný limit zatím ohlásil pouze podnikatel a textař Michal Horáček. Další z favoritů, bývalý šéf Akademie věd Jiří Drahoš, má přes 40 000 podpisů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…