Zemanovci budou v Senátu řešit ČT, pozvali i Zemanova mluvčího

11.04.2017 6:23

Klub nezávislých senátorů, který vede předseda Strany práv občanů Jan Veleba, se bude dnes v horní komoře zabývat Českou televizí. Na jeho konferenci promluví mimo jiné prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, zástupci veřejnoprávní televize mezi řečníky nejsou.

Zemanovci budou v Senátu řešit ČT, pozvali i Zemanova mluvčího
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

Podobnou akci chtěli zemanovci uspořádat už před dvěma lety. Tehdy se snažili zorganizovat veřejné slyšení ke svému návrhu novely zákona, podle něhož by Česká televize a Český rozhlas neměly nárok na koncesionářské poplatky od těch, o kom by uveřejnily nepravdivou informaci. Senátoři tehdy uspořádat slyšení odmítli; bylo by podle nich jednostranné s ohledem na řečníky, které vybral Veleba. Změnu zákona mu vrátili k dopracování, což je považováno za jemnější formu odmítnutí.

Na slyšení měli vystoupit podobní aktéři, kteří byli pozváni na dnešní konferenci. Například komentátor Petr Žantovský svůj příspěvek nazval "Boj ČT proti novým médiím", brněnský advokát Zdeněk Koudelka se chce zamyslet nad tím, zda je ČT celostátní, nebo jen pražskou institucí. Ovčáček má popsat "Projevy politických preferencí České televize ve zpravodajství", bezpečnostní analytik Jan Schneider svůj příspěvek nazval "Absence kvalifikované diskuse v ČT".


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…