Zemanův Mynář by mohl zveřejnit svůj plat v pátek nebo v pondělí

14.04.2015 15:04

Hradní kancléř Vratislav Mynář zveřejní svůj plat pravděpodobně v pátek nebo v pondělí, pokud stanovisko Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ), které si vyžádal, bude kladné. Sdělil to dnes ČTK. Server Aktuálně.cz dříve uvedl, že ÚOOÚ Mynářovi napsal, že plat zveřejnit může.

Zemanův Mynář by mohl zveřejnit svůj plat v pátek nebo v pondělí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

Mynář, který se zveřejnění platu dlouho bránil, minulý týden uvedl, že jakmile obdrží kladné stanovisko ÚOOÚ, zveřejní nejen svůj plat, ale i platy všech vedoucích pracovníků prezidentské kanceláře včetně odměn. Českému rozhlasu o víkendu řekl, že se k poště dostane nejdříve ve čtvrtek, protože je do středy spolu s prezidentem Milošem Zemanem na návštěvě Karlovarského kraje.

Dnes Mynář ČTK napsal, že když stanovisko ÚOOÚ, které by již v poště měl mít, bude kladné, zveřejní svůj plat nejspíš v pátek nebo v pondělí.

Kvůli neochotě zveřejnit příjmy kancléře nedávno kritizovala poslankyně za TOP 09 Věra Kovářová a opakovaně na to upozorňoval tisk. Mynář tuto kritiku odmítl jako hysterické a účelové výkřiky. Ve spolupráci s legislativním odborem kanceláře prezidenta prý nechal připravit několik variant zveřejnění platů vedoucích úředníků na Hradě a tu výslednou poslal k posouzení ÚOOÚ.

Kromě neochoty zveřejnit svůj plat čelí kancléř dlouhodobě kritice kvůli tomu, že stále nemá bezpečnostní prověrku. Loni vyvolal diskusi jeho nákup vily v pražských Strašnicích, který byl podle odborníků podezřele levný. Prezident Miloš Zeman se ho ale při všech kontroverzních situacích zatím zastal.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…