Země je v marasmu a beznaději. Vláda by měla odstoupit, říkají komunisté

08.12.2012 18:50

Komunisté v sobotu po zasedání svého ústředního výboru vydali prohlášení, ve kterém vyzývají vládu premiéra Petra Nečase (ODS) k okamžité demisi. KSČM poukazuje na to, že z původní 15členné vlády zbyli pouze 4 ministři a premiér. Zbytek musel předčasně odejít kvůli osobní nekompetentnosti k řízení svěřených resortů nebo kvůli podezření z korupce.

Země je v marasmu a beznaději. Vláda by měla odstoupit, říkají komunisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip a Karolína Peake ve studiu OVM

Původní koalice, ve které byly ještě Věci veřejné, se změnila ve vládu ODS, TOP 09 a strany LIDEM s nejasným mandátem. Podle KSČM nebyl program obměněné vlády schválen ve volbách.

Vláda je údajně v hluboké personální i programové krizi. Prý o tom svědčí návrh, aby se novou ministryní obrany stala vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM).

Podle KSČM je tedy jediným skutečným řešením okamžitá demise vlády a vypsání předčasných voleb, ze kterých vzejde legitimní vláda s jasným mandátem. To je podle komunistů přáním drtivé většiny lidí v České republice. Současná vláda nedokáže Česko vyvést z marasmu a beznaděje. KSČM to napsala v článku v rubrice Politici voličům na ParlamentníchListech.cz .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…