Země nás potřebuje, tvrdí LIDEM a plánuje kandidovat do sněmovny

04.07.2013 21:41

Strana LIDEM (Liberální demokraté) je se svými 235 členy a 7 poslanci nejmenší koaliční stranou, přesto však její poslanci mají v plánu kandidovat v příštích volbách do Poslanecké sněmovny. Průzkumy veřejného mínění jim ale úspěch nevěští, ba naopak.

Země nás potřebuje, tvrdí LIDEM a plánuje kandidovat do sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference strany LIDEM

„Předpokládám, že kandidátku postavíme nejen do voleb do sněmovny," sdělil serveru Týden.cz poslanec Viktor Paggio, který zvažuje i kandidaturu do Evropského parlamentu. Zda by dal v případě úspěchu přednost Bruselu před českou sněmovnou, prý zatím neví.

"Jsem přesvědčená, že tahle země naši stranu a náš program potřebuje. V kampani chci připomenout, co všechno se mi ve sněmovně povedlo prosadit," potvrdila jeho slova poslankyně LIDEM Lenka Andrýsová, která v dobách před rozpadem Věcí veřejných byla velmi dobrou kamarádkou Kristýny Kočí. Pro kandidaturu je pevně rozhodnutá i předsedkyně strany Karolína Peake.

Stejný názor sdílí i poslankyně Dagmar Navrátilová. "Pravděpodobně kandidovat budu," uvedla. Naopak kandidovat se již nechystá poslankyně a právnička Jana Suchá. Další zástupci LIDEM o svých plánech do budoucna pomlčeli.

Průzkumy veřejných mínění však straně LIDEM nakloněny nejsou. Agentury ji do volebních preferencí vůbec nezařazují nebo ji umisťují do kolonky „jiné strany". Výsledky pak strana má pod hranicí jednoho procenta, tedy pod hranicí statistické chyby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…