Zítra dostane medaili, dnes zakladatel babyboxů vzpomínal v rádiu. Třeba i na to, jak po něm šla Marksová

27.10.2015 18:56

Možná dostane státní vyznamenání. Zakladatel babyboxů prý mluvil s jedním pánem, takže něco tuší. Pokud jde o zmíněné babyboxy, ty prý neměly vždy na růžích ustláno. Proti nim vystupovala jak někdejší ministryně zdravotnictví Milada Emmerová, tak bývalá náměstkyně na ministerstvu práce Michaela Marksová (obě ČSSD). Dnes mají babyboxy odpůrce především mezi lékaři.

Zítra dostane medaili, dnes zakladatel babyboxů vzpomínal v rádiu. Třeba i na to, jak po něm šla Marksová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výroční oslava založení GynCentra v pražském Hloubětíně a vzniku prvního babyboxu

Zakladatel babyboxů v Česku Ludvík Hess v úterní Kauze dne na Rádiu Impuls oznámil, že je nemocen, musí brát antibiotika, takže není jisté, že se dostaví na Hrad, na udělení státních vyznamenání. "Volal mi nějaký pán, ale zakázal mi o tom mluvit, takže tak činím," poznamenal ke svému možnému zítřejšímu vyznamenání.

Prozradil, že babyboxy vždy neměly na růžích ustláno. V roce 2006, když celý projekt začínal, se k němu kriticky stavěla ministryně zdravotnictví Milada Emmerová a bývalá náměstkyně na ministerstvu práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD). Dnes je tato žena přímo ministryní a její vztah k projektu Ludvíka Hesse se změnil.  

"Míša Marksová mi také psala negativní dopis, ale později ho přepsala a byla na otevření babyboxů v Hloubětíně," prozradil host. Tehdejší ministryně zdravotnictví Milada Emmerová se stavěla proti babyboxům, ale postupem času svůj názor změnila a před dvěma lety Hesse navrhla na vyznamenání. Největší odpůrce babyboxy prý mají v lékařích. "Někteří dokonce tvrdí, že odložení dítěte do babyboxů je trestný čin. Ale to je nesmysl, protože odložené dítě se do minuty dostane do péče lékařů," konstatoval Hess.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…