Zklamání z ODS. Ivan Langer popsal jednání, kde byl

13.12.2023 7:51 | Monitoring

„Masáž není soulož!“ Někdejší ministr vnitra Ivan Langer prozradil, že ve svých takřka 57 letech zažil něco nevídaného. Úplně poprvé. A podrobně se o tom rozepsal. Jde o zážitek z jednání zastupitelstva v Praze 1, jehož popis Langer zakončil uvedeným zvoláním. Zde je důvod…

Zklamání z ODS. Ivan Langer popsal jednání, kde byl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Na sociální síti Faceboook se Ivan Langer rozepsal o domě v Praze 1, který má celkem deset vlastníků. A jedním z nich je i Městská část Praha 1. 9 z 10 těchto vlastníků podle Langera nenarušují práva ostatních, ale jeden tak činí.

„Devět majitelů se marně pokouší přesvědčit desátého, aby své jednání změnil, svůj majetek užíval v souladu s kolaudačním rozhodnutím a při jeho užívání nenarušoval jejich vlastnická práva. Kdyby byl desátý majitel soukromoprávní subjekt, šlo by o banální spor, který v případě nedohody musí vyřešit soud. Desátý majitel je však veřejnoprávní subjekt, který mimo jiné normativně určuje pravidla lidského soužití, v pověřené působnosti kontroluje jejich naplňování a sankcionuje jejich porušování. Desátý majitel by tedy měl jít (nepraktikuje-li vrchnostenský princip veřejné správy) příkladem v dodržování právních norem, které vůči jiným kontroluje a vynucuje (parkování, noční jízdy městem, užívání veřejných prostor, stavební povolení, kolaudační řízení atd. atd. atd.),“ napsal Langer.

Anketa

Považujete Tomáše Halíka za morální autoritu?

hlasovalo: 39912 lidí

A Langer jako zástupce Společenství vlastníků bytových jednotek vyrazil na jednání městského zastupitelstva v Praze 1, aby zde situaci projednal.

Co tam zažil?

Prý se od zastupitelů dozvěděl, že co platí pro 9 soukromých vlastníků, pro městskou část platit nemusí a že existující kolaudační rozhodnutí městské části dovoluje v objektu provozovat restauraci i „(s českým nedietním menu), a to se všemi pachy, šmaky a hluky, které česká kuchyně a její konzumenti produkují. Ve své podstatě desátý devíti sdělil, že „živnostenské oprávnění na provozování masérských služeb umožňuje poskytování sexuálních služeb za úplatu, neboť soulož je ve své podstatě masáží“, napsal Langer.

Jedním dechem dodal, že pokud tento postoj zastávají přeběhlíci od ODS, nepřekapuje ho to, ale když se k témuž názoru hlásí i politici z TOP 09, tak to už prý pro něj překvapením je. A z postoje samotné ODS je prý velmi zklamán.

„Že mezi ně patří ODS, pro mne není jen překvapením, ale obrovským zklamáním. Svoboda, právní stát, respekt k soukromému vlastnictví, nevrchnostenský princip při výkonu veřejné služby, patřily a měly by patřit k základní genetické výbavě občanských demokratů,“ zdůraznil s tím, že se ODS vzdaluje tomu, co kdysi hlásala. A pokud v důsledku toho dojde i na soudní spor s Prahou 1, Langer je prý k němu připraven.

„Masáž není soulož!“ zvolal na závěr.

Ivan Langer promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Langer by měl zastrčit tykadla a být zticha.. My si ho pamatujeme velmi dobře., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePivník brdský , 13.12.2023 12:45:25

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…