Zkusili to zakamuflovat, ale pravda vyšla najevo: Další čísla o tom, zda Američané podporují zákrok Donalda J. Trumpa proti migrantům

01.02.2017 12:32

Válka médií proti Donaldu Trumpovi pokračuje dál. Svědčí o tom dezinterpretace průzkumů veřejného mínění mediálního mainstreamu v souvislosti s razantními opatřeními v oblasti imigrační politiky.

Zkusili to zakamuflovat, ale pravda vyšla najevo: Další čísla o tom, zda Američané podporují zákrok Donalda J. Trumpa proti migrantům
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Po oznámení Trumpovy administrativy o dočasném zákazu přijímání uprchlíků a vstupu občanů ze sedmi převážně muslimských zemí mediální mainstream rozpoutal bouřlivou kampaň. Na CNN, Reuters či v denících The Washington Post a The New York Times se objevují názory politiků, aktivistů a umělců, kteří Trumpovu imigrační politiku tvrdě kritizují. Průzkumy veřejného mínění sice dokazují, že má prezident podporu voličů, ale média jejich výsledky dezinterpretují.

Například agentura Reuters přišla tento týden s bombastickým titulkem „Pouze třetina Američanů si myslí, že jim Trumpova opatření zajistí větší bezpečí“. Jak ale dokazuje průzkum Reuters a společnosti Ipsos, realita je naprosto odlišná. Na otázku „Souhlasíte, nebo nesouhlasíte s nařízením prezidenta Donalda Trumpa blokovat uprchlíky a vstup občanů ze sedmi muslimských zemí?“ odpovědělo kladně 48 % respondentů, zatímco proti bylo jen 41 % z nich.

Demokratičtí voliči Trumpovu imigrační politiku odmítli v poměru 70 % ku 23 %, republikánští voliči ji podle tohoto průzkumu naopak jednoznačně podpořili (80 % ku 13 %). Stejně tak se Trump těší podpoře také u nezávislých voličů (44 % ku 36 %). Většina amerických voličů se rovněž shodne na tom, že by měly Spojené státy přijímání uprchlíků omezit. Tento názor sdílelo podle průzkumu 66 % respondentů, zatímco proti bylo jen 26 %.

Anketa

Jste zkorumpovaná pakáž, odbyl Andrej Babiš redaktorku pořadu Reportéři ČT. Vadí vám to?

10%
90%
hlasovalo: 9175 lidí

Již včera redakce ParlamentníchListů.cz informovala o dvou průzkumech veřejného mínění, které rovněž potvrzují většinovou podporu imigrační politiky Donalda Trumpa u amerických voličů. Výzkumná agentura Rasmussen Reports se dotazovala tisícovky respondentů a plných 57 % z nich souhlasí s tím, aby nemohli do Spojených států dočasně vstoupit občané sedmi převážně muslimských států.

Obdobný je jejich názor i na dočasný zákaz přijímání uprchlíků, se kterým souhlasí podle necelý týden starého průzkumu 56 % amerických voličů. Přibližně stejný počet respondentů oslovila v rámci svého průzkumu Quinnipiac University a jeho výsledek dopadl také ve prospěch Donalda Trumpa. Jeho imigrační opatření schvaluje 48 % respondentů, zatímco proti bylo jen 42 % z nich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…