Zlá krev: Kalousek řízl a naštval tím v KDU-ČSL. Jde i o dnešek

11.11.2021 9:24 | Ze sítí

Mudrování Miroslava Kalouska na TV Barrandov u Jaromíra Soukupa přerostlo v koaliční výměnu názorů na Twitteru. Bývalý předseda TOP 09 se tam neuctivě vyjadřoval o bývalém předsedovi lidovců Bělobrádkovi, kterému podle Kalouska museli v Sobotkově vládě vytvářet trafiku, protože řídit ministerstvo by kvůli svému zdravotnímu handicapu nezvládl. Podle Bělobrádka je takové tvrzení nehoráznost.

Zlá krev: Kalousek řízl a naštval tím v KDU-ČSL. Jde i o dnešek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek líbá ruku Markétě Pekarové Adamové

Kalousek se Soukupem si značnou část pořadu notovali, třeba když se smáli vystoupení Andreje Babiše k 28. říjnu, kde hovořil o Ústavě, demokracii a jednotě. „Když jsem viděl Andreje Babiše na tom Hradě, tak to na mě dělalo stejný dojem, jako když Vasil Bilak hovořil o Helsinské úmluvě a lidských právech,“ smál se pamětník Kalousek.

Anketa

Zvládne Fialova vláda covid lépe než Babišova?

3%
94%
hlasovalo: 36256 lidí

„Jojo, takhle mu jezdily oči, jak četl řádky toho čtecího zařízení,“ přidal se Soukup.

Ne celá debata ale byla takto souladná. Kalousek i přes svou přezdívku rozpočtového skrblíka hájil názor, že někteří ministři, které si Fiala vytvořil nad obvyklý počet, se vyplatí. Soukupovi se to nepozdávalo, a tak bývalý ministr financí přešel ke konkrétnému rozboru.

Třeba ministr pro EU v době předsednictví je určitě užitečný. Pokud jde o ministra pro legislativu, tak Kalousek připomněl, že poslední čtyři roky předseda Legislativní rady vlády nebyl ministrem a výsledkem bylo, že vláda posílala do sněmovny nekvalitní legislativní zmetky.

Oba se ale shodli, že „pokud si tam sedne Jakub Michálek, tak to odborně příliš zvonit nebude“.

CELÝ HOVOR KALOUSEK- SOUKUP

Pozice, které Kalousek moc nerozumí, je pozice ministra pro vědu a výzkum. „Všichni víme, že tu byla jenom jednou a že byla účelově vytvořena pro Pavla Bělobrádka, aby jako předseda koaliční strany mohl sedět ve vládě a protože měl zdravotní handicap a asi by nezvládl uřídit celý resort, tak byl místopředseda vlády pro vědu a výzkum,“ vzpomínal. Jinak funkce, na kterou má podle spekulací usednout Helena Langšádlová, nemá žádný význam.

Proti jeho slovům se okamžitě ohradil Pavel Bělobrádek, místopředseda vlády Bohuslava Sobotky s odpovědností za vědu a výzkum. Bělobrádek dlouhodobě bojuje s roztroušenou sklerózou, kvůli které se před několika lety rozhodl již nekandidovat na předsedu KDU- ČSL. Kalouskovo tvrzení je ale podle něj „naprostý nesmysl a lež“ a poslanec KDU- ČSL se proti takové nehoráznosti ohrazuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…