Známý "katovník" Vladimír Just: Česká média se putinizují. Kde to jsme, když do televize smějí Best, Robejšek a podobní bizarní exoti?

18.10.2015 10:33

Mediální a divadelní kritik Vladimír Just varuje před šířením „putinovských“ pohledů na svět v českých médiích. Klasickým příkladem takové „putinizace“ bylo vystoupení Viktorie Šilové, představitelky opozičního hnutí, která před pár dny v Událostech, komentářích České televize spustila kanonádu ve prospěch Ruska a proti Spojeným státům. Just přitom nejednou zmiňuje i server ParlamentníListy.cz, a to ne právě v lichotivém světle.

Známý "katovník" Vladimír Just: Česká média se putinizují. Kde to jsme, když do televize smějí Best, Robejšek a podobní bizarní exoti?
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Vladimír Just na TV Noe

„Na úvodní otázku, zda momentální klid zbraní mezi Ukrajinou a separatisty může mít trvalejší charakter, vyletí fešná ‚opoziční politička“ jako čert z krabičky. Vypucuje zkoprnělého redaktora, jak si vůbec mohl dovolit použít termín ‚separatisté‘: ‚Jací separatisté? To nejsou žádní separatisté! To jsou Ukrajinci!‘ Vysvětlí nám, že to jsou velcí vlastenci, které fašista Porošenko – to už fešanda na moderátora i na nás přímo křičí – bombarduje a vraždí. Ano, bombarduje vlastní národ, který nechtěl nic jiného – dokud Ukrajinu nesvedli Američané – než žít v míru se svými sousedy, s Ruskem i Evropou. Teď je za to fašistický Kyjev vraždí, zabíjí pokojné lidi, ženy, děti, ničí kvetoucí města – to je, jako byste vy tady z Prahy, říká fešanda doslova, bombardovali Moravu!“ Takto vystoupení popisuje mediální kritik.

Na blogu Aktuálně.cz označuje Just tuto ženu za „Putina v sukních“ a stěžuje si, že „zkoprnělý“ redaktor nezvládl na toto vystoupení adekvátně reagovat, ačkoli je zřejmé, že vyslovené názory odporují faktům. Není schopen dámě připomenout ani to, že Ukrajině byl silou uloupen Krym, jen se dokola ptá, zda je dnes trvající příměří dlouhodobě udržitelné. Autorovi to připomíná jednání zastánců míru za každou cenu s Adolfem Hitlerem.

ČT selhala. A ParlamentníListy.cz...  

Just má za to, že ČT selhala, když do studia pozvala takovouto extremistku a dala jí v podstatě volný prostor k šíření lží. Nejde přitom o ojedinělý jev. Stále více prostoru v médiích dostávají další hlasití kritici Západu jako Erik Best, Jaroslav Bašta nebo Petr Robejšek.

„Ne náhodou se hned následujícího 8. října na téže ČT24 v Hyde parku objevuje další obskurní postava, jež také hovoří s oblibou o Kyjevu jako o fašistickém doupěti, postava, jež před časem musela své exponované posty opustit kvůli korupčním skandálům: je to exministr a ruský i ukrajinský exvyslanec Jaroslav Bašta (mj. mediální hvězda sofistikované webové kanálie ParlamentníListy.cz, oblíbené to platformy i Erika Besta). A tento bizarní exot nám na nejprestižnější veřejnoprávní zpravodajské stanici zcela vážně tvrdí, že podle jeho zjištění ‚každý stý běženec je terorista‘... Ostatně v Evropě podle něj beztak bude občanská válka, bruselská diktatura to dopracovala až k poměrům podobným protektorátu – když tyto a podobné bláboly vypouští Bašta do stoky ParlamentníchListů.cz, je to zcela v pořádku: svůj k svému,“ pokračuje Just.

Ani Baštou to ale nekončí. Do povědomí veřejnosti se vrací i exprezident Václav Klaus, který upadl v nemilost řady občanů díky své amnestii. Teď se ale znovu objevuje nejen v České televizi, ale také v Lidových novinách, kde nenechává na EU a Západě obecně prakticky nit suchou. Přitom Klaus neprezentoval nic víc, než své „zastaralé, zastydlé názory“. Tak to alespoň vidí Just.

Právě média různého druhu od ParlamentníchListů.cz až po Českou televizi dávají vyniknout podobným nebezpečným názorům, a to je špatně. Není totiž pravdou, že by Němci či Švédové byli o poznání lepšími lidmi přirozeně, od přírody, jen nejsou vystavováni takové „putinovské“ mediální masáži jako Češi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…