Znásilnili jste naše ženy a teď po nás chcete toto? Přečtěte si, co nadzvedlo Brity ze židlí

02.10.2015 15:29

Britský deník Express ve svém včerejším vydání ukázal tváře tří Libyjců, kteří se dopustili loni v říjnu sexuálních útoků na britské ženy. Po krátkém několikaměsíčním trestu nyní navíc požadují, aby jim země vydala povolení k trvalému pobytu.

Znásilnili jste naše ženy a teď po nás chcete toto? Přečtěte si, co nadzvedlo Brity ze židlí
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Britský deník Khaleda El Azibiho, Najiho El Maarfiho a Mohammeda Abdalsalama bez skrupulí označuje jako „zvířata“ a podivuje se tomu, jak mohou po spáchání takových zvěrstev vůbec doufat, že by jejich žádosti o azyl ve Velké Británii mohlo být vyhověno. Všichni tři kadeti byli součástí třísetčlenných libyjských sil, jejichž vojáci jsou v rámci podpory libyjské vlády cvičeni na ostrovech. Vojenští kadeti byli ubytováni v kasárnách u Bassingbournu, v jehož blízkém okolí se také dopustili výše zmíněného trestného činu. Po požití blíže nespecifikovaného množství alkoholu následně odcizili kola a vyrazili do centra města Cambridge. Zde v časných ranních hodinách 26. října 2014 napadli tři dospívající dívky.

Soud je poté odsoudil k pobytu ve vězení o délce deseti až dvanácti měsíců. Nyní byli propuštěni a v důsledku jejich žádosti o azyl je převzali imigrační jednotky. Muži svorně tvrdí, že by ve své zemi byli vystaveni pronásledování a nemohou se tam proto vrátit. Celý případ se dostal do nejvyšších pater britské politiky a komentoval jej dokonce sám premiér David Cameron. Také on požadoval, aby úřady odsouzeným libyjským vojákům jejich žádost o azyl odmítly. „Vzhledem k platné legislativě v oblasti lidských práv však nejspíš nebude možné premiérovu přání vyhovět. Daňoví poplatníci tak budou muset financovat jejich pobyt v zemi po další dlouhá léta,“ glosuje Express rozhořčeně.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE

Právník jedné z napadených obětí vyjádřil nad takovou eventualitou zděšení. „Tito muži sem byli pozváni jako hosté, aby byli vycvičeni a mohli pomáhat ve své domovské zemi. Oni však nepředstavitelným způsobem zneužili naši pohostinnost. Představa, že by jim po tom všem mohl být udělen azyl, je absolutně nepřijatelná. Byla by to pro dotyčné ženy další rána. Je skutečně velmi obtížné se vzpamatovat ze situace, kdy se stanete terčem sexuálního napadení. Není možné akceptovat, aby takové osoby přišly do naší země a plánovaly zde svůj budoucí život. To by bylo porušením lidských práv obětí tohoto trestného činu. Není možné dovolit, aby se něco takového stalo.“

Poté, co obdržela dopis informující o žádosti tří libyjských násilníků, vyjádřila své rozhořčení pro britská média také jedna z postižených žen. „Jsem neuvěřitelně naštvaná, že mají ti muži vůbec drzost po spáchání takového ohavného zločinu o něco takového požádat. To není jen urážkou mě a ostatních žen, ale vůbec všech lidí, kteří usilují o získání azyl ve Velké Británii. Jejich zločin se nedá jen tak vymazat, a proto by jim azyl rozhodně být udělen neměl.“ Právníci obětí násilného trestného činu dle zjištění britského deníku Express napsali dopis adresovaný premiéru Davidu Cameronovi, v němž poukazovali na to, že pokud zmínění muži v azylovém řízení uspějí, sníží se vážnost celého právního systému. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…