Znovu buzna: Doktor Macek se ostře opřel do ČT

24.05.2013 10:46

Někdejší politik ODS, dnes spokojený důchodce a estét Miroslav Macek, našel ještě jeden rozměr kauzy Martina C. Putny. Zlobí se, že zatímco diskusi nad ní věnovala veřejnoprávní televize značný prostor, opomenula vysílat významnou kulturní akci.

Znovu buzna: Doktor Macek se ostře opřel do ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

"22. května, v den 200. výročí narození Richarda Wagnera, se konal v Bayreuthu galakoncert pod taktovkou Christiana Thielemanna. I Japonci jej přenášeli. Česká veřejnoprávní televize v té době dávala besedu o katolické buzně…" kritizuje bývalý politik programové složení České televize na svých internetových stránkách Viditelnymacek.cz.

Neúnavný glosátor se kauze Putny, kterého prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat profesorem, věnoval na svém webu už dříve.

Macek se nestačil divit

"Jen chvíli, chviličku, než jsem vyměnil starý porouchaný počítač za nový, se tady událo takových malicherností! Kupříkladu prezident Zeman odmítnul jmenovat 'katolickou buznu' profesorem (což je většině lidí putna), namísto aby odmítnul být formálním vykonavatelem cizí vůle a odmítnul jmenovat jakékoliv profesory s tím, nechť poslanci urychleně přijmou zákon, který by umožnil jmenovat profesory všem vysokým školám rovnou," napsal ve středu.

Samozřejmě by v tomto případě nemělo jít o titul všeobecný, ale bylo by za ním uvedeno, v jakém oboru a z jaké univerzity dotyčný profesor pochází. "...abychom hned věděli, s kým máme tu čest ('čest')…" podotkl Macek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…