Zpěvák a fanoušek Nerudové útočí na Pavla. A schytává to

11.01.2023 12:21 | Ze sítí

Souboj o voliče vládní pětikoalice dva dny před volbami nabírá na obrátkách. Zpěvák a umělec Ziggy Horváth, který vystupuje pro Danuši Nerudovou, začal na Petra Pavla tahat dokumenty z časů jeho komunistické minulosti. A za to si o sobě může přečíst, že nahrává Babišovi, protože jeho favoritka na to ve skutečnosti nemá.

Zpěvák a fanoušek Nerudové útočí na Pavla. A schytává to
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prezidentská kandidátka Danuše Nerudová na besedě v Berouně

Horváth připomněl, že Petr Pavel hovořil v televizní debatě o tom, jak na konci osmdesátých let cítil z končícího režimu frustraci.

Jaká to frustrace byla, to podle něj nejlépe ukazuje dokument z Archivu bezpečnostních složek. Jde o jeho spis kandidáta do zpravodajského kursu z roku 1987. Dokument mimo jiné obsahuje Pavlův uspokojivý „třídně politický profil“ a shrnutí jeho členství ve straně.

„Petr Pavel hovořil v televizní debatě na ČT o své frustraci z komunistického režimu v závěru osmdesátých let. Otázkou je, zda lhal tehdy, nebo lže dnes. Případně zda lže, kdykoli se mu to hodí,“ poznamenává Horváth s tím, že takového prezidenta už jsme tu měli. Takže je prý otázkou, kde je ta „změna“, co má Petr Pavel přinášet.

Zpěvák a publicista Horváth sympatizuje s kandidátkou Danuší Nerudovou. V její kampani i několikrát vystoupil. „Mohu vás ujistit, že tato drobná blondýnka má nesrovnatelně větší odvahu než čtyřhvězdičkový "hrdina", který polovinu svého života nerozeznal totalitu od demokracie, pravdu od lži a právo od bezpráví,“ psal na Facebook, že v těchto volbách rozhodně není třeba volit menší zlo.

Také jásal nad tím, že Nerudovou podpořil Josef Středula. Tím okamžikem prý na odborářského bosse změnil názor.

Za zveřejnění části spisu generála Pavla to ale schytal. „Milý pane, děláte vše pro to, aby vyhrál Babiš. Jsem přesvědčen, že nevědomě, ale to na věci nic nemění,“ psali mu. Nerudová podle nich na funkci prezidenta nemá.

„Petr Pavel byl 3 roky soudruhem, z toho radost nemám, potom 33 let demokratem, v mých očích si to provinění odpracoval,“ padl další názor. Rozdíl ve schopnostech jeho a Danuše Nerudové byl prý v televizi evidentní.

„Za 30 let projevil obrat o 180 stupňů, nikoliv však hňupové typu Babiše....a tímhle Babišovi, akorát nahráváš,“ vyslechl si také fanoušek Nerudové. Vedle poznámek, že je do kandidátky zamilován a přišel o rozum.

A padaly i poznámky, že jediným štěstím Danuše Nerudové bylo, že v roce 1989 by jí v deseti letech do strany ještě nevzali.

„Ziggy jste trapný .Jsem rád, že Vám to tady píše více lidí, kteří v té době žili,“ shrnul to další diskutující.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nebetyčný rozdíl mezi, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLadislaw , 11.01.2023 13:07:03
generálem Pavlem a Ing Babišem je v tom, že generál byl komunista jako zaměstnanec vojenských tajných služeb Varšavské smlouvy a pan Babiš byl komunista aby mohl dělat svou práci. Mnoho slušných, normálních lidí bylo v KSČ proto aby mohli dělat svou práci.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…