Zrádci a podrazáci. Komunisté to od čtenářů schytávají za prezidentské lavírování

08.12.2012 20:45

Na profilech komunistických politiků na ParlamentníchListech.cz se během soboty objevilo několik dotazů od čtenářů. Většina se týká rozhodování Ústředního výboru KSČM o podpoře prezidentských kandidátů Jiřího Dienstbiera a Miloše Zemana. Strana se nakonec nepostavila na stranu ani jednoho a čtenáři její rozhodnutí kritizují.

Zrádci a podrazáci. Komunisté to od čtenářů schytávají za prezidentské lavírování
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prezidentští kandidáti Miloš Zeman, Karel Schwarzenberg a Jiří Dienstbier

Jeden z dotazů zamířil na poslance Jiřího Dolejše. „Nějak jste to nerozlouskli dobře koho podpořit,“ napsal čtenář. KSČM se prý měla přiklonit na stranu Dienstbiera s tím, že není proti tomu, aby mnozí dali hlas Zemanovi.

Stejně na poslední chvíli podpoříte toho, kdo má šanci postoupit do druhého kola

„Ale jinak vás chápu, že podpoříte stejně na poslední chvíli toho, kdo má šanci na postup do druhého kola a to tak, aby nepropadl levicový kandidát,“ uzavřel čtenář s přezdívkou Endru.

Jiný čtenář osočil všechny politiky ze strany, že se zachovali jako zrádci a podpořili Zemana tím, že se nepostavili na ničí stranu. Bývalého premiéra čtenář brundra nepovažuje za levicového politika. KSČM se tedy dopustila podrazu na levicové voliče a už se nikdy nedostane do vlády, protože jedinou šanci měla s ČSSD. Jejího kandidáta Dienstbiera ale nepodpořila.

Jak jste mohli uvažovat o Dienstbierovi? Má přece občanství USA

Uživatel jerryboch si naopak rýpl do předsedy KSČM Vojtěcha Filipa. Nechápe, proč by měla politická strana doporučovat členům, koho volit. Daleko horší prý byly úvahy o podpoře Jiřího Dienstbiera. Tomu čtenář vytkl napojení na USA, senátor ČSSD totiž má americké občanství. Spojené státy jsou země, která ve světě rozpoutala bezpočet válečných konfliktů za účelem ovládnutí teritorií a vyrabování nerostného bohatství. Straně čtenář popřál brzké rozpuštění navzdory tomu, že prý nikdy neodložil průkaz KSČ.

Mezi členy KSČM je větší ochota volit Dienstbiera, tvrdí Dolejš

Jiří Dolejš nakonec odpověděl na dotaz, ve kterém čtenář osočuje KSČM ze slizkosti. Strana prý není pod předsedou Filipem čitelná. Komunisté prý nijak nereagovali na otevřený dopis předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, který je vyzval, aby podpořili Jiřího Dienstbiera v přímé volbě prezidenta.

Dolejš se za svou stranu postavil: „Mezi členy KSČM zaznívá ochota volit Dienstbiera opravdu výrazně (více než Zemana). Jiná otázka je jak to vidí řadový občan, pro kterého je Dienstbier  málo popsaný list a kterému Zemanův poněkud autoritářský způsob zatím v mediálním světle dosavadní kampaně vyhovuje.“ To prý tříští hlasy mnohem víc než nějaké stranické doporučení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…