Zrušení restrikcí? Vojtěch jasně řekl, za jakých podmínek nastane

31.07.2021 13:17

Česká republika by se podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha mohla od podzimu dát stejnou cestou jako Velká Británie. Ta zrušila všechny restrikce a ke covidu přistupuje jako k běžné chřipce. Jsou tu prý ale podmínky! To budete koukat.

Zrušení restrikcí? Vojtěch jasně řekl, za jakých podmínek nastane
Foto: Screen CNN Prima News
Popisek: Ministr zdravotnictví za ANO Adam Vojtěch na CNN Prima News

Britové se omezení zbavili vcelku nedávno. Roušky jsou u nich už pouze dobrovolné, není omezena kapacita hromadných akcí a hospody a diskotéky jsou otevřené bez problémů do ranních hodin. Počet nakažených navíc v zemi údajně klesá.

České Ministerstvo zdravotnictví situaci v Británii podle ministra Vojtěcha bedlivě sleduje. „Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet po létě. Víme, že virus se chová jinak v létě a jinak na podzimAle pokud se situace v Británii bude vyvíjet nadále takto příznivě, a když uvidíme, že tu situaci vysokou proočkovaností zvládla, mohl by to být příklad i pro nás,“ nechal se slyšet politik.

Vojtěch dále uvedl, že Česko prý není tak restriktivní země, jak se může zdát. Další rozvolnění přijde prý už prvního srpna. „Je ale pravda, že pokud se nám podaří dosáhnout proočkovanosti jako ve Velké Británii, mohli bychom jít ještě dál,“ doplnil ministr.

No a na co se můžeme těšit v srpnu? Končí třeba zákaz tancování v nočních klubech a podnicích. Vláda údajně rovněž zpřístupní kulturní a sportovní akce až pro 7000 osob venku a pro 3000 uvnitř. Respirátory v budovách a v hromadné dopravě s námi i nadále zůstávají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…