Akcie Babákovi pořád vynášejí. Přiznal 11 milionů

10.07.2012 21:27

Poslanec Věcí veřejných Michal Babák ve svém majetkovém přiznání píše, že za akcie auditorské společnosti Bene Factum získal v loňském roce 11 milionů korun. Stejně jako loni ovšem neuvedl, od koho ony peníze inkasoval.

Akcie Babákovi pořád vynášejí. Přiznal 11 milionů
Foto: Vojtěch Brtnický
Popisek: Michal Babák

Podle serveru Aktuálně.cz přiznal ještě 562 tisíc korun za pronájmy a 216 tisíc za členství ve správní radě VZP. Zmíněných 11 milionů Michal Babák údajně získal za akcie společnosti Bene Factum. Mezi roky 2009 a 2010 byl jedním z největších sponzorů VV, kdy jim přispěl na kampaň šesti miliony.

Stejně jako loni ale poslanec a ekonomický expert VV neuvedl, od koho peníze inkasoval. Podle serveru se v obchodním rejstříku jeho jméno v souvislosti s touto firmou nikde neobjevuje a Babák stále nedoložil, že akcie vlastnil nebo prodal.

Podle majetkového přiznání má i nadále podíl ve své firmě MxB a je jednatelem WCM. Nově je také jednatelem ve společnosti Pražan, která vydává stranické tiskoviny. V loňském roce také prý působil jakožto likvidátor firmy Allux plast.

Jako dluhy má jen hypotéky. Za bydlení mu ještě pořád chybí zaplatit 7,9 milionů korun Komerční bance a Volksbank „jen“ 3,83 milionu. O rok dříve uváděl celkový dluh na hypotéce o přibližně 360 tisíc více. Zároveň ale během roku zmizel dluh, na který si půjčil kvůli kampani pro VV, což bylo téměř pět milionů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…