Zeman kouří, hasiči jedou? Bulvár zatápí prezidentovi na titulní straně

04.04.2013 7:53

Na Pražský hrad museli v úterý vyrazit požárníci. Výjezd hasičského vozu byl zapřičiněn vyhlášeným požárním poplachem. Bulvár spekuluje, že důvodem nejspíš byla kuřácká vášeň prezidenta Zemana, která aktivizovala požární hlásič.

Zeman kouří, hasiči jedou? Bulvár zatápí prezidentovi na titulní straně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Evropské komise Barroso s prezidentem ČR Zemanem

Anketa

Dělá Miloš Zeman svou práci dobře?

77%
23%
hlasovalo: 15285 lidí

„Ano, potvrzuji výjezd,“ sdělila deníku Blesk mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. K vyhlášení poplachu mělo dojít v úterý večer před půl jedenáctou. Následně byla aktivizována hasičská jednotka, sídlící přímo na Hradě. „Byl to planý poplach,“ uklidnila mluvčí hasičů. Z kusé informace udělal bulvár senzaci, kterou rozmázl na titulní stránce fotografií prezidenta Zemana s cigaretou, doplněnou titulkem "Náruživý kuřák Zeman a... na Hrad uháněli hasiči" a varováním "čidla všechno zjistí, pane prezidente".

Hradní mluvčí Hana Burianová nechtěla detaily celého poplachu prozrazovat. „Jednalo se o planý poplach v přípravné kuchyni. Více celou záležitost nebudeme komentovat,“ uvedla. Bulvární deník ovšem přichází s tvrzením, že v přípravné kuchyni v jižním křídle Hradu se příliš často nevaří. Většinou se tam pouze dozdobují pokrmy, které se nosí na stůl oficiálním návštěvám. Proto není jasné, co mohlo požární senzor zalarmovat.

V úterý večer prezident Miloš Zeman hostil předsedu Evropské komise José Manuela Barossa. Bulvár proto spekuluje, že si prezident, známý svou závislostí na nikotinu, nejspíš v průběhu večeře odskočil do kuchyně na „šluka“. V tom případě jej prý zradily hlásiče požáru, které jsou na Hradě velmi citlivé.

„Kouření je jednou ze tří nejčastějších příčin požáru,“ doplnil ke spekulaci bulváru vyšetřovatel požárů Radek Kislinger. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…