ANO 2011: Blesk vyrazil proti Babišovi. Proč?

11.04.2012 19:29

Kampaň nejčtenějšího bulvárního deníku proti Andrejovi Babišovi začala. V den (v úterý 10. dubna), kdy se rozhodovalo o budoucnosti vlády, vyšel Blesk se "šokujícím" titulkem na titulní straně: Babiš odírá lidi! Kromě toho, že jde o úplný nesmysl, jde taky o výlev, který má jasnou ambici - zdiskreditovat podnikatele, který se pouští do politiky.

ANO 2011: Blesk vyrazil proti Babišovi. Proč?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Podnikatel Andrej Babiš ve studiu České televize

Zadání přišlo, podle našich informací, od samotného šéfredaktora Blesku Pavla Šafra. Redaktoři a fotografové deníku mají za úkol prolézt všechny aktivity Agrofert Holdingu, který Babiš řídí, a udělat z jeho majitele "nepřítele státu číslo jedna".

 Jasná je i motivace vydavatelství, ve kterém Blesk vzniká. Agrofert Holding úspěšně rozjíždí mediální regionální projekt 5+2 dny, který má mít do konce roku náklad milion výtisků (tedy téměř dvojnásobný než má Blesk) a bude rozdáván zdarma. Týdeník tak bude mít vliv na čtenáře i inzerenty, což se Blesku samozřejmě nehodí.

 Druhým důvodem je osobní zášť Pavla Šafra vůči Andreji Babišovi. Šafr, který ještě jako šéfredaktor MF Dnes šel na ruku Václavu Klausovi a Pavlu Bémovi (tito dva pánové například v roce 2005 otvírali sídlo MF Dnes a Lidových novin na pražském Smíchově), od vzniku hnutí ANO 2011 proti iniciativě Andreje Babiše aktivně vystupuje.

 Už v prosinci 2011 osobně změnil titulek rozhovoru, který s Andrejem Babišem pořídili redaktoři Blesku. Změnu titulku pak ještě Šafr doplnil svým komentářem nazvaným: Je Babiš další falešný pastýř?

 K samotnému obsahu aktuálního článku v Blesku (vyšel 10. dubna 2012) se ještě podrobně vyjádříme. Jeho obsah je plný lží, které Andrej Babiš v tisku už několikrát rozporoval. To, že "ceny brambor, pečiva a masa" ovlivňuje na českém trhu Andrej Babiš, je podobný nesmysl stejně, jako že "Babiš dostává od státu 10 milionů korun denně". Proti vyloženým lžím v daném materiálu se zástupci Agrofeert Holdingu ohradí.

 Podle našich informací bude kampaň bulvárního deníku proti Andreji Babišovi, Agrofertu a ANO 2011 pokračovat i v následujících dnech. Věříme, že si rozumní čtenáři udělají na tuto akci Blesku, jeho šéfredaktora a vydavatele svůj vlastní názor,

Tým ANO 2011

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …