Bohdan Babinec: "Geniální" a bleskurychlé rozhodnutí vlády?!

11.04.2021 14:38

6. dubna 2021 na ČT 24 v pořadu "Události, komentáře" nám bylo s pompou sděleno, že vědci z akademie věd budou provádět stěry a odebírat vzorky vzduchu v tramvajích, metru, autobusech apod. Výsledky vyšetření nám sdělí za měsíc.

Bohdan Babinec: "Geniální" a bleskurychlé rozhodnutí vlády?!
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Je zarážející proč tuto práci dělají vědci z akademie věd, a ne hygiena, které to přísluší.

Anketa

Má premiér Babiš na vlastní pěst shánět vakcíny i vysoko nad rámec cen, které vyjednala EU?

78%
22%
hlasovalo: 11678 lidí

Za druhé - proč tato vyšetření nebyla provedena již na začátku coronavirové pandemie. Kdyby tato opatření byla provedena včas, rozšiřování coronavirové epidemie by bylo zastaveno v horizontu dvou až tří měsíců s tím, že tato vyšetření by se prováděla na pracovištích v podnicích, hotelích, školách , zkrátka všude, kde se sejde větší počet lidí. Jak jsme již několikrát psali, musí se dodržovat 3 zásady k zastavení vzdušnokapénkové infekce. Tyto poznatky by vám sdělil i student čtvrtého ročníku medicíny, který absolvoval studium infekčních onemocnění.  Zaráží nás, že profesoři epidemiologie a virologie se rázně nepostaví proti veškerým těmto chaotickým opatřením vlády a poslouchají premiéra. ČSSD i přesto, že má jen 5 ministrů ve vládě by se měla rázně postavit za dodržování těchto zásad k zastavení coronaviru. Musíme se pozastavit nad tím, jak média masírují mozek lidem tím, že  ČSSD má pod 4 procenta preferenčních hlasů. Otázkou zůstává, zda hnutí ANO se cíleně nesnaží oslabit preference ČSSD právě proto, že to byla naše strana, která prosadila všechny zásadní věci v sociální oblasti -  valorizace důchodů, růst minimální mzdy, mateřské příspěvky a další. Nepochopí-li národ, co přináší ČSSD svou účastí ve vládě, je třeba lidem zdůrazňovat rozdíly mezi vládnutím levicové ČSSD a pravicové ODS, TOP 09 a dalších. Doufáme, že po posledním lockdownu se již budou konečně dodržovat tři zásady k zastavení rozšiřování aerosolní infekce, tj.:

1) ochraňuj sebe (R+R+R),

2) desinfikuj okolní prostor a předměty v něm,

3) každý kdo přijíždí do naší republiky - karanténa s negativním výstupním testem.

Při striktním dodržování těchto opatření by se nemusely uzavírat restaurace, školy, hotely, malé podniky, divadla, sportovní hřiště atd. Věřme, že při splnění těchto podmínek konečně nastoupí normální život v naší republice. Otázkou zůstává, na kolik si je vláda vědoma, že svými chaotickými nařízeními poškozuje zdraví občanů. A jak dlouho bude trvat, než vláda pochopí, že testování a očkování je jen doplněk boje proti pandemii.

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.
Miroslav Josef Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka