Bronislav Šimoník: Děsivě hloupý a prolhaný poslanec Sobotka

11.09.2011 9:48

Že je zrovna tento ufňukaný a rozumově mdlý člověk předsedou ČSSD je jen dalším důkazem ideové prázdnoty, intelektuálního deficitu a politické impotence socialistů.

Bronislav Šimoník: Děsivě hloupý a prolhaný poslanec Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

V pátek prošly parlamentem další důležité reformní zákony. Zákony, které také dávají do pořádku důsledky čtyř let vlády socialistů v níž byl bučovický podvodníček ministrem financí.

Socialisté společně s ideově spřízněnými zločinci z KSČ(m) využili diskuze k další z nekonečné řady nechutných exhibicí. Některé duševní průjmy socialistů byly mimořádně pikantní.

Soudružka Emmerová se pozastavovala nad faktem, že koalice přijímá zákony na základě širší výrazné koaliční shody, což ona považuje za nedemokratické. Velmi rychle zapomněla jak před rokem 2006 válcovala rudá koalice Paroubkových socialistů a Filipových komunistů, nejen sněmovnu, ale i koaliční partnery.

Sám „velký" předseda potom hovořil o pojmech jako „povinná solidarita". To je co ? To je nějaký socialistický newspeak ? Nebo něco jako „diktatura proletariátu" ? Úsměvná byla i plamenná řeč, odsuzující privatizaci penzijního systému. Jako sláma z jeho bot z ní koukala nelibost z toho, že už nikdy v budoucnu nebudou socialisté moci v těchto fondech svými špinavými prackami šmátrat.

Socialistům a komunistům vadí, že na důchodovém systému budou profitovat soukromé subjekty. A proč by neměly ? Pokud budou svěřené finance spravovat ke spokojenosti klientů, pokud budou vondy výdělečné, tak ať jejich majitelé a správci bohatnou třeba pohádkově.

Ovšem vrcholem byla jeho kritika vlády, že s reformami přichází v období stagnace, kdy budou mít reformy negativní vliv na „široké masy". Pročpak je tedy tento finanční génius nenastartoval sám, v době kdy ekonomika rostla o závratných 6% ?

Socialistům vadí, že vládní koalice s opozicí nevedla širší debatu o reformách ? A o čem měla vláda s komunisty a ultrakomunisty diskutovat ? Vždyť opozice nepřinesla jediný návrh, jen vše úporně odmítala.

Současné průzkumy naznačují celkem snadné vítězství socialistů. Nálada voličů je a vždy byla iracionální. Navíc je (eufemisticky řečeno) laická veřejnost neustále masírována hysterickou protireformní kampaní a dennodenně krmena fámami o korupci a klientelismu.

Jedno však si myslím, že můžu s jistotou říct už dnes. Bohoušek Sobotků žádnou vládu sestavovat nikdy nebude.

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…