ČT: Události vstoupily do nové éry s více než milionem diváků

02.04.2012 12:59

Hlavní zpravodajská relace České televize Události vstoupila do nové éry televizního zpravodajství.

ČT: Události vstoupily do nové éry s více než milionem diváků
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Včerejší premiéru z nového studia, s novou grafikou a s novým týmem moderátorů si nenechalo ujít 1 milion 56 tisíc diváků starších 15 let, kteří nové Události sledovali na kanálech ČT1 a ČT24.

Nedělní premiéru nových Událostí sledovalo na programu ČT1 902 tisíc dospělých diváků. Na zpravodajském kanále ČT24 sledovalo hlavní zpravodajskou relaci 154 tisíc diváků starších 15 let. Celkem si Události nenechalo ujít 1 milion 56 tisíc diváků starších 15 let, což v průměru představuje 27,93% všech diváků, kteří se v době Událostí dívali na televizi. Oproti průměrné nedělní březnové sledovanosti si včerejší Události (v časovém úseku 19:00-19:30) polepšily z hlediska podílu na sledovanosti o 2,57 procentního bodu. Z hlediska tisíců je to nárůst o 86 tisíc diváků starších 15 let.

Události obecně přitahují diváckou skupinu vzdělanějších diváků. Ve srovnání s relacemi vysílanými letos v březnu se podíl těchto diváků ještě o něco zvýšil.

Téměř polovina diváků s vysokoškolským vzděláním (46,51%), kteří byli v dané  době u televize, sledovala právě Události, diváků se středoškolským vzděláním tou dobou u televize bylo 33,68 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…