Dušan Streit: Jednu generaci Cikánů tady „vychovali“ Kocábové

19.09.2011 16:58

Drzost Kocába je neuvěřitelná. On se stylizuje do role zneuznaného zachránce cikánského problému. Prý ministerstvo pod jeho vedením dávno recept připravilo. Prý také předvídal stávající problémy, jež vyvřely na Šluknovsku.

Dušan Streit: Jednu generaci Cikánů tady „vychovali“ Kocábové
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Společné setkání Alexandra Vondry s Michaelem Kocábem a Lejlou Abbasovou

Ve středu předal Kocáb nynější vládě petici vyzývající „k řešení konfliktu mezi majoritní populací a Romy na Šluknovsku a v dalších problematických oblastech České republiky". Troufalost delikventa vracejícího se na místo činu, s níž se snaží opět zviditelnit, je nebetyčná.

Kocábovo ministerstvo v předchozí vládě opravdu vyplodilo dokument „Koncepce romské integrace na období 2010 - 2013", o tom není sporu. Podle mě však ale nejde toliko o knížecí rady, ale přímo o přilévání oleje do ohně. Abychom nebyli na pochybách, vidíme to hned v preambuli tohoto spisku: „Jedná se o strategický dokument, který obsahuje opatření směřující k vyrovnání šancí a vstupních znevýhodnění Romů, které jim brání plnohodnotně participovat na kulturním, společenském, ekonomickém a politickém životě většinové společnosti."

Ano, hned na začátku se ohání zprofanovanou „pozitivní diskriminací". Za vším hledejme dnes už dostatečně profláknutou „politickou korektnost", která prostřednictvím těchto samozvaných pseudointelektuálů zachvacuje společnost jako rakovina a nese už své neblahé plody, dokonce i v mezinárodním měřítku. Marně rozumní lidé poukazovali, že jeden pseudohumanistický extrém vyvolá na principu akce-reakce i extrém opačný.

Jen proto, že společnost je dlouhá léta pod vlivem takových Kocábů - nebo jejich guru Havla -, tak se politika zcela odtrhla od reality. (Nemůže nás překvapit, že to jsou titíž, co infikovali společnost ekoterorismem a zneužívají fanatiky k zeleným loupežím.) Co to je za farizejský přístup? Totiž:

Když se jedná o nárocích údajně znevýhodněného etnika, tak se tato problematika dlouhá léta široce zneužívala k obhajobě nezasloužené péče státu i k obhajobě různých - údajně vyrovnávacích - zvýhodnění. Když se však měla řešit konkrétní problematika, třeba zločinnost, zneužívání dávek, neochota se vzdělávat nebo pracovat, tak se nesmí vést ani statistiky. Cikáni jako by z ničeho nic neexistovali.

Najednou existují jen nepřizpůsobiví. Že z nich je 99% Cikánů, se nesmí ani vyslovit. Takové eufemismy s oblibou používali komunisté. Kam tato pštrosí politika vedla, si ještě dobře pamatujeme. Když se však mluví o podporách a výhodách, najednou z ničeho nic vyvstane „romský problém". Předchozí cikánské patologické průvodní jevy ale jako by ani neexistovaly. To jen ti nepřizpůsobiví...

Já vám řeknu, co nejlépe přizpůsobí nepřizpůsobivé: Když se společnost nebude přizpůsobovat nepřizpůsobivým! Když přestane ty chudáčky nepřizpůsobivé ještě za jejich nepřizpůsobivost odměňovat nějakou pozitivní diskriminací.

Mi je jedno, jestli je někdo Cikán nebo bílý. Ale jen Cikán věděl, že když by ho měli vystěhovat z bytu, který neplatí, nebo mu obstavit dávky, že se okamžitě vynoří nějaký aktivista typu Kocába a bude poukazovat na „romský problém". Kdybychom to přestali rozlišovat, bylo by po problému.

Jen Cikán si zvykl, že se u něj toleruje rasismus nebo méně závažné přestupky. Byl také zvyklý, že odešel od soudu s nižším trestem než případný majoritní delikvent. Sám jsem v televizi viděl, kterak tisková mluvčí bagatelizovala i střelbu na policisty. Pistole prý byla jen plynová... Pokřik „bílá svině" se stal jen jakýmsi „neškodným" folklórem. Když Cikáni dojdou k úrazu, protože při krádežích pro sběrné suroviny dojdou k úrazu, popotahován nebo postižen bývá majitel nemovitosti, protože si ji řádně nezabezpečil. A došlo to až tak daleko, že Cikánům vůbec nepřišlo, že sekání mačetou do „bílých sviní" není hospodská rvačka.

Nechci vyvolávat nějaké psychózy proti Cikánům, necítím se být rasistou. Oni jen pragmaticky parazitují na tom, co pro ně Kocábové připravili. Každou „pomoc" dokáží okamžitě zneužít. Však přijde další a oni hlady neumřou. A kdyby měli, klidně si beztrestně živobytí opatří drobnými krádežemi. No nekupte to!

Kocábové vidí řešení v různých koncepcích, programech, dotacích a tisícovkách sociálních pracovníků. Nepochybuji ani na vteřinu, že každou takovou pomoc dokáží Cikáni v roli „potřebných" okamžitě zneužít. Dokud to půjde, svých návyků se nezbaví.

Bez ohledu na to, zda je člověk Cikán nebo bílý Čech, tak musí poznat na vlastní kůži, že za svůj způsob života a činy ponese následky. Když se bude vyhýbat práci, povede se mu prostě špatně. Když nebudou posílat děti do školy, je to přece trestný čin, stejně jako když posílají děti krást; to by měla být přitěžující okolnost. Když se dopustí násilí s rasovým podtextem, bude měřeno všem stejně. Když někdo něco ukrade, musí být důsledně vymáhána škoda.

Je to tak jednoduché...jen nechápu, proč vůbec tak samozřejmé věci nejsou uplatňovány. Cikáni, pane Kocábe, nejsou hloupí. Oni pochopí rychle, co se jim vyplatí, a co ne. Oni jen parazitují na vaší hlouposti. A ta už zde vládne dvacet let. Celá jedna generace je pokřivena takovými ješitnými a ctižádostivými rozumbrady. To takoví jako vy nesou odpovědnost za dnešní stav. Metaforicky řečeno, to vy jste vložili mačety do rukou Cikánů a pasovali do role spasitelů takové podvodníky, jako je Lukáš Kohout.

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…