Eduard Seibert: Nové volby? Qui bono?

05.04.2012 11:54

Komu to poslouží? Myslíte si, že jde o občana? Volili jsme minule špatně? Byla možnost lepší volby? Tak proč vlastně nové volby? A co změní volby? Také - mně už to ale vůbec nezajímá, jsem znechucen politikou!(?) A nechodit vůbec k volbám?

Eduard Seibert: Nové volby? Qui bono?
Foto: Archiv
Popisek: Volební místnost

Politické strany jsou už 20 let nástrojem systému ovládání drtivé většiny občanů menšinou všehoschopných vyvolených, kteří se v drtivé většině domnívají, že zvolením jsou také nadrovnoprávní. Uzavřený systém, který stranám vyhovuje, umožňuje zejména prospěchářům (a mnozí také jen proto vstupují do stran) přes získané funkce prachsprostě vykrádat veřejné rozpočty. Kulantně se tomu říká korupce. Ti schopní, ale slušní už byli postupně dávno tímto systémem z partají vytěsněni. V mlčící a neprůbojné členské základně pár dobráků zůstalo. Ale ti mají nulový vliv a v rozhodujících hlasováních jsou uchlácholeni v zájmu jednoty strany. Strany privatizují stát, lžou a “vraždí“ se tu navzájem, mafiáni všech barev, kmotři a šibalové, zločinci a polozločinci, jindy si padnou do náručí a předstírají soulad a vše jen s jedním cílem – malá velká domů. Ročně se tu rozkrade min. 100 mld kaček. Je to jeden spolek s rozděleným prostorem pro oblbování lidí, krytý policií a SZ, rozdělují je jen oblasti zájmu “přerozdělování“ státních prostředků. Zatím netekla rudá, ale na rudé taky dojde např., až budou občané platit faktury za elektriku, potom jim (možná) dojde, kdo také vlastní solární elektrárny.

Teď se všem ostatním ohromně hodí aféry veverek, odpoutávají načas pozornost od jejich afér, tedy neřešené aféry Drobil, Rampula, MUS atd., nově Bém s Janouškem. Pro Kalouska jsou chucpe VV, pro mnohé je to Kalousek a nakonec i kníže. Natěšeni vládnout jsou už socani, kteří věří, že jsou zapomenuti Gros, Zgarba, Fencl, Palas a další výtečníci. Ale to neznamená, že ČSSD je na tom pod spořivým Sobotkou (“ušetřil“si taky miliony) líp, Sobotka, který nikdy nedělal nic jiného, než mluvil na politických schůzích ČSSD, přece už ve vládě byl. Přinesl tomuto státu něco pozitivního? Přinesl něco pozitivního Paroubek? Také se jich např. týká MUS. Dnes už nemáme ten komfort, kdy si můžeme vybírat mezi levicí a pravicí. Stát je v krizi a nefunguje. Stát by měl přece fungovat tak, aby tu podnikatelé rádi podnikali, aby tu ale také platili daně, aby se tu nekradlo, byl sociální smír a byla tu solidární společnost. Aby se vrátila slušnost. A Češi ten potenciál mají. Je tu plno šikovných a také slušných lidí, kteří však vůbec nejsou připuštěni k řešení dnešní situace.

Březnové manifestace občanů na základě Holešovické výzvy byly medii nejprve záměrně zamlčeny jako v r.89, bagatelizovány, byly zmenšovány počty účastníků – Ostrava z pěti tisíc jen tisíc, v Praze z 15ti tis. dva. Tito občané ukázali, že nechtějí být jen ovce. Nejspíš to byla jen předzvěst daleko mohutnějších dubnových manifestací !

Ohlášené manifestace občanských iniciativ na 15. dubna a zejména “společná“ iniciativ a odborů 21.4 budou se společným cílem - za ukončení škrtů - tzv.reforem, za odstoupení vlády a nové volby. Iniciativy chtějí změnu systému, odboráři, kteří budou druhou manifestaci pořádat, mají peníze i organizace, které jsou schopny dodat “sílu“ manifestantů, jistě tu nenechají promluvit každého. Nejspíš tu nezazní, že nové volby nepřinesou kýženou změnu. Oni jsou spojeni se socany, chtějí jejich vládu. Je lidskou přirozeností spíše přijímat než odevzdávat a nepochybuji o tom, že v nových volbách získají socani nejspíše nejvíc hlasů, jejich neřešené aféry jsou již ve vědomí naštvaných občanů překryty současnými aférami vládnoucích stran..

Jsou nové volby řešením? Ano, ale musí se manifestovat nejen za konec vlády zlodějů, za nové volby, ale za KONEC VLÁDY VŠECH ZLODĚJŮ ! Tedy prosadit volby podle nových pravidel ! Za stávajících volebních zákonů se jistě nic nezmění - jen vystřídají současné zloděje ti předchozí - a jedeme dál, močálem temným !

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…