František Štván: Jak ještě dlouho v české kotlině vydrží občanská studená válka?

06.03.2013 11:42

Snad nikdo nemůže pochybovat, že v české kotlině už od roku 1989 probíhá formou společenského sporu studená občanská válka. Na jedné straně stojí všemožní VIP zloději z řad moci výkonné, zákonodárné, ale i privátní, kteří - bez politického říhnutí, které by signalizovalo, že jsou konečně přežraní - stále lační po veřejných financích. Na druhé straně stojí bezmocná většina, zatím neschopná jiného odporu, než odevzdaného mávnutí rukou.

František Štván: Jak ještě dlouho v české kotlině vydrží občanská studená válka?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Přičíst to lze geneticky dané schopností českého národa nechat si dlouho kálet na hlavu. I trpělivost však může mít v našem prostoru, jak je z historie známo, své meze, a ze štěkajících psů, kteří prý nekoušou, se ti, co více jak dvacet roků prohrávají boj o svoji sociální důstojnost, mohou přeměnit v krvelačnou smečku. V žádném případě nepřeháním...

Stačí se každé ráno podívat na internetové servery a na stránky deníků, které s neúprosnou pravidelností přináší nové a nové informace o tom, kde zákonodárci, soudci a policie nechali díru, skrz kterou den co den odtékají do šibalských kapes miliony a miliony korun. Je jen otázkou času, kdy okrádaní použijí ruce na něco jiného, než na odevzdané rozvíření vzduchu. Pak se může stát, že studenou válku vystřídá její ekvivalent a všem nám bude pořádně horko.

Pak už může být pozdě v nejvyšších patrech politiky vzpomínat, jak bylo údajně nedůstojné zažalovat prezidenta pro velezradu, natož aby v nich zbyl čas na stud před světem. Pak se i v nich bude padat na hubu a žádní "Kolářové" to nevyřeší mírovou anamnézou zánětu nervu v palci.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

15:57 Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

Zdá se, že mainstreamové agentury pro výzkum veřejného mínění tvoří nerozbornou jednotu.