František Štván: Jak to politolog Stanislav Balík myslel?

11.06.2013 20:05

Politolog Stanislav Balík se domnívá, že je ČSSD tentokrát v jiné situaci. „Její koaliční potenciál je výrazně vyšší než před třemi čtyřmi roky, kdy situaci komplikoval svým stylem Jiří Paroubek.“ Co si má pod tímto erudovaným (?) politologickým názorem občan představit?

František Štván: Jak to politolog Stanislav Balík myslel?
Foto: STAN
Popisek: Stanislav Balík, děkan FSS Masarykovy univerzity

Že by se za stejné situace, ale v čele s jiným předsedou, ČSSD úspěšně v roce 2010 účastnila sestavování vlády? S ODS, s TOP 09 či s VV? Přesněji řečeno s jejich programy a s asociálním viděním světa?

Pokud by na tyto otázky Stanislav Balík odpověděl ANO, pak by měl dodat, že by se tak jednalo o fatální zradu voličů. Proto si myslím, že se ze strany pana politologa jedná o klasické zabití dvou much jednou ranou. Jeho názor poškozuje ČSSD, neboť  naznačuje, že není ideově pevná a proto v roce 2014 půjde s každým. A samozřejmě Jiřího Paroubka, který je dál v LEV 21 politicky aktivní.

Politologové mají oproti politikům jednu obrovskou výhodu. Halasně fabulují (radí) a když jim to nevyjde, tak se dál staví do role neprůstřelných odborníků. Jak na ně? Já si například povzdechnu, kde jsou ty časy, kdy to za předsedy vlády Paroubka údajně nestálo za nic a o radách politologů si myslím své. Na stejném principu porovnávání kvality života na TEHDY a DNES by se měl rozhodovat každý. Politologové to samozřejmě neradi vidí.

Na Slovensku se, tuším minulý měsíc, přiznali (lidově: prokecli) šéfové sociologických agentur, které vytváří volební odhady, že je přizpůsobovali požadavku zákazníků. Je třeba cokoliv jiného dodávat?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…