František Štván: Lež vítězí

12.11.2011 11:20

Jistě si nikdo z nás neumí přestavit protokol požárníků, ve kterém by stálo, že příčinou požáru lesa u hradu Orlík bylo rozhodnutí rodu, z kterého pochází náš dnešní ministr zahraničí, ho vysadit. Bylo by stejně nesmyslné, jako konstatování patologa, že příčinou úmrtí pana Nováka byla noc plná vášní jeho rodičů.

František Štván: Lež vítězí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí MIroslav Kalousek (TOP 09) vedle premiéra Petra Nečase (ODS) ve sněmovně

Na co si netroufnou požárníci a patologové, na to si troufne současná vláda  a u ní se hřející "erudovaní" ekonomové, kteří za příčinu naší ekonomické krize považují sociálním dávky, důchody, zdravotnictví a školství placené  jen z vybraných daní, potažmo ze sociálního a zdravotního pojištění. Přitom se na  listopadových, do sametu zahalených náměstích,  ani jednou neskandovalo, my chceme sociální dávky, my chceme nezaměstnanost, my chceme vyčítání důchodů, my chceme připlácet u lékaře, my chceme připlácet za vzdělání, my chceme stravenky, neboť  s tím nikdo neměl zkušenost. Že by nám vysněný západ neodkryl poctivě karty, aby nás na ekonomickou škodlivost mezilidské solidarity připravil?

Rozhodně ne! Mezilidská solidarita se skutečně potřebnými žádný kapitalistický režim nepoložila! Prostě tenkrát neměl ideologickou potřebu, kterou dnes oplývají naši vládní politici, nám něco podobného lživě sdělovat. Pravda je nezpochybnitelná. Naší ekonomiku  položila solidarita, ale politická  se zloději nedozírného formátu, kteří pomocí nakradených peněz vymyli pravicovým politikům a ekonomům mozky, aby příčinu krachu neviděli pod svícnem, ale by ji ODKLONILI k těm, kteří s ní nikdy neměli nic společného, "pouze" nesou její následky. Vypadá to, jako kdyby se někdo ze současné vlády vsadil, že se mu podaří změnit heslo na presidentské zástavě. Objektivně musím přiznat. "Lež vítězí", by skutečně odpovídalo naší realitě.

Vyšlo na serveru Vaše věc. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…