František Štván: Šmejdi zprava i zleva v naší zemi, spojte se

05.10.2013 22:17

Titulek k tomuto textu je podle mne základní motiv našich předčasných voleb, neboť vyhrožování převýchovou těm nejubožejším jde slyšet zleva i zprava mnohem hlasitěji, než vyhrožování všem, jejichž majetky nejsou kryty řádně zdaněným příjmem. Slovo šmejd vnímám jako adekvátní označení pro lidi, kteří zneužívají bezmocnost druhých.

František Štván: Šmejdi zprava i zleva v naší zemi, spojte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Za zneužívání bezmocnosti druhých považuji i ideologické útoky proti nezaměstnaným (evidováno jich je asi 550 tisíc, volných pracovních míst jen asi 44 tisíc), které se zleva i zprava v předvolebním kvasu populisticky zaměřují na podle nich největší škůdce naší ekonomiky, tedy nezaměstnané. Lékem na jejich převýchovu(práce osvobozuje) má být oprášený institut veřejné služby.

Například Lenka Kohoutová z ODS si myslí, že musíme lidi (evidentně jen nezaměstnané) vychovávat, že když po státu něco chtějí, je třeba aby státu něco také odevzdali. Jana Hanzlíková z hnutí ANO největšího příjemce dotací (peněz od daňových poplatníků) v naší vlasti A.Babiše, který si za ně evidentně kupuje nadvládu nad naši mediálním prostorem a politickou moc, neboť smyslem dotací by nepochybně mělo být krýt ztráty z nějakého podnikání a ne je poskytovat člověku, který je evidentně jen na podnikání (pokud nákup politické moci podnikání není) nepotřebuje, si myslí, že by veřejná služba měla být podmínkou pro výplatu třeba příspěvku na bydlení a v hmotné nouzi. Kdyby neuvažovala jako šmejd , pak by musela v rámci jednoho metru dodat, že i veřejné dotace by měly být poskytovány lidem, kteří evidentně nemají prostředky, aby podnikání XYZ mohli sanovat z vlastních zdrojů. Lídr SPOZ (Zemanovec) ve středních Čechách ministr práce František Koníček přitvrzuje názorem, že když bude výkon určité části veřejně prospěšných prací zabezpečen občany, kteří potřebují dávky, nebudeme přece platit za tu danou práci dvakrát. Jeho asociální zhovadilost se opírá o jeho přesvědčení, že se jedná o veřejné zdroje, a je tedy logické, že společnost právem očekává určitou protihodnotu. Zhovadilost spatřuji především v tom, že ač veřejnost více jak dvacet roků vynakládá obrovské prostředky na politické vedení státu, tak jedinou protihodnotou kterou dostávalo(např. opoziční smlouvu), dostává( neexistuje povinnost přiznávat legální nabytí majetku) a i po předčasných volbách evidentně dostane to samé, je jeho bezprecedentní rozkrádání hrstkou vyvolených, chráněných záměrnou legislativní bezmocností.

Aby bylo jasno.

Samozřejmě si přeji, aby lidem bylo poskytnuto co nejvíce pracovních příležitostí. Opakuji pracovních, čímž míním řádný pracovní úvazek uzavřený v souladu s našim pracovním právem. Institut veřejně služby, který je evidentně používaný v zájmu odklonění pozornosti občanů od skutečných škůdců veřejných prostředků a k snadnému získání hlasů frustrované společnosti, by slušný politik neměl používat. Bohužel, na slušnost vlevo i vpravo evidentně nezbývá místo.

Šmejdi zprava i zleva se spojují! Slušný člověk by jim neměl ve vlastním zájmu naletět!

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…