František Štván: Víte, jak svět reaguje na naše mrtvé? Já ne

16.09.2012 16:25

Jedovatý alkohol, díky nenažranosti neviditelné ruky trhu, kterou pravice hájí se stejnou razancí, s jakou zarputilí komunisté hájili tvrdost Vítězného února, a díky vládním úsporám ochromující preventivní kontrolní mechanizmy státu, rozsévá, mezi alkoholu holdujícími daňovými poplatníky, smrt. V lepším případě tragické trvalé zdravotní následky.

František Štván: Víte, jak svět reaguje na naše mrtvé? Já ne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alkohol, ilustrační foto

Nelze přehlédnout, že se nám naše média zdráhají svěřit, jak na tento zištností šířený pogrom reaguje svět. Vypadá to, že je to pro něj, narozdíl od kauzy Pussy Riot a nebo od "Paroubkova" svržení vlády v době našeho předsednictví EU, banální záležitost nehodna jakéhokoliv komentáře, kterým by své občany varoval, že na ně v české potravinářské síti může číhat smrt. A nebo svět reaguje, ale v době předvolebního kvasu si vlivní kmotři nepřejí, aby o tom náš občan byl informován. Zkrátka a dobře. Režimy se mění, praktiky, když se to vládnoucím zrovna hodí, zůstávají.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.