Islám v ČR nechceme: Prý nás bylo 500, příště nás bude 5 000

16.01.2015 22:00

V závěru demonstrace iniciativy Islám v České republice nechceme, konané v pátek 16. 1. 2015 před Pražským hradem, přednesl Martin Konvička tyto programové cíle.

Islám v ČR nechceme: Prý nás bylo 500, příště nás bude 5 000
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Hradčanském náměstí před Pražským hradem proběhla demonstrace proti islámu. Přišlo kolem tří tisíc lidí

Dlouhodobě usilujeme o zařazení islámu mezi nenávistné ideologie, usilující o potlačení lidských práv a svobod (ve smyslu par. 260 tr. Zákona), a tvrdé postihování jeho šíření a propagace.

Krátkodobě vyzýváme zodpovědné této země k následnému:

1. novelizovat Zákon o církvích tak, aby islámské náboženství ztratilo statut registrované církve či náboženské společnosti.

2. zrušit výjimky z veterinárních a hygienických zákonů, které dnes umožňují nehumánní praxi takzvaných „halal“ porážek.

3. odmítnout v současnosti projednávaný vládní návrh o zvýšení pravomocí úřadu veřejného ochránce práv (ombudsmanka Šabatová), neboť se domníváme, že v rukou sluníčkové mafie okolo ministra Dienstbiera by se pravomoc podávat diskriminační žaloby změnila v nástroj persekuce nepohodlných názorů a osob.

Dnešní demonstrace probíhala ve všední den, přesto odhadujeme účast na 2000 občanů. Brzy se zase sejdeme, v podstatně větším počtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …