Ivan Bednář: Adieu, Adriano

16.04.2018 9:23

Tak nám Adriana definitivně končí. Primátorka Krnáčová oznámila, že se na podzim uýž nebude ucházet o znovuzvolení do funkce. Pro „zpovykané Pražáky“ je to jistá úleva.

Ivan Bednář: Adieu, Adriano
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová s Lítačkou

Prý se k tomu Krnáčová rozhodla naprosto dobrovolně a napříště se chce věnovat rodině. To už příliš věrohodně nezní. Ještě do nedávna totiž Krnáčová tvrdila, že bude znovu kandidovat a že má plnou důvěru hnutí ANO i Andreje Babiše. Nebyla to pravda. Nakonec to jistě byl sám Babiš, kdo jí nařídil, aby už nekandidovala. A jak už to tak v „hnutí jednoho muže“ chodí, Krnáčové nezbylo než poslechnout.

Podobně to asi bude i s tvrzením, že se napříště chce Krnáčová věnovat jen rodině a z politiky se chce stáhnout. Proslýchá se, že pošilhává po místě velvyslankyně České republiky v Německu. Případně by mohla nahradit odcházející Lívii Klausovou v Bratislavě.

Ať je to ale tak či onak, čím dále od Prahy Krnáčová bude, tím lépe. Praha se z těch čtyř tragických let bude ještě dlouho vzpamatovávat.

Jediným hmatatelným výsledkem čtyřleté správy hlavního města jsou dva eskalátory ve stanici metra trasy A Veleslavín, které v pátek Krnáčová s Dolínkem slavnostně „uvedli“ do provozu. Eskalátory jsou ale užší než je obvyklé. Pokud na nich bude stát někdo s kufrem, tak nejde obejít, jako u klasických eskalátorů. Podle Dolínka by prý v budoucnu mohl vzniknout další eskalátor u výstupní zastávky. K tomu účelu magistrát udělá mezi lidmi anketu. Tak doufejme, že to nebude trvat další čtyři roky.

Andrej Babiš zatím horečně shání vhodného kandidáta za Krnáčovou. Po ministrech Martinu Stropnickém či Robertu Pelikánovi a podnikatelce Magdaleně Součkové ze společnosti Ernst & Young to odmítl i ředitel pražské ZOO Miroslav Bobek. Nejnověji nabídku být lídrem hnutí ANO v hlavním městě nepřijal šéf středoevropské Pepsi Josef Neumann.

Hledání kandidáta na pražského primátora je tedy pro Babiše opět problematické. Před čtyřmi lety se lídra podařilo najít také až na několikátý pokus. Nejdříve z pozice jedničky odstoupil bývalý primátor za ODS přeběhlík Jan Kasl, poté i podnikatelka Martina Schopperová. Nakonec se vedení kandidátky ANO v nouzi ujala Adriana Krnáčová.

Babišovi se hlásí také čtyři zájemci z řad pražských zastupitelů hnutí ANO. Zřejmě usoudili, že když to mohla dělat Krnda, tak pak už to svede každý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…