Ivan Černý: Ďábelský útok křepelčími vejci

21.05.2023 12:25 | Komentář

Pardon, titěrnými křepelčími vajíčky, je doufejme symbolickou tečkou za absurdistánem fialové totalitní demokracie, bohatě sponzorující na úkor vlastních obyvatel ekonomické ukrajinské běžence, lebedící si na (zatím ještě) našem území.

Ivan Černý: Ďábelský útok křepelčími vejci
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Aktivista Jaroslav Popelka z Holešovské výzvy střílel prakem na ukrajinskou vlajku

K tomuto „teroristickému aktu“ došlo před několika málo dny, kdy byl v Praze u Národního muzea bdělou policí zadržen střelec z praku, jehož projektily potřísnily vlajku cizího státu, která proti vůli většiny Pražanů hyzdí již dlouhé měsíce ctihodnou budovu našeho kulturního svatostánku.

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44419 lidí
Anarchista, pán v letech, která již nelze nazvat puberťácká, takže se nejedná o skutek mladistvého nerozvážlivce, srdnatě a neotřele vyjádřil svůj názor a nyní ho čeká soudní popotahování. Možná, že mu naše „spravedlivá a na politicích nezávislá“ justice napaří minimálně čtyři měsíce podmíněně na dva roky, jako jinému člověku, který při masivní demonstraci proti ekonomické situaci a neschopnosti vlády vyzýval ke stržení vzpomínané zástavy státu, který zrodil Banderu a ukrajinské fašistické podhoubí, které v posledních letech náramně nabobtnalo.

Jistě bude součástí trestu i zaplacení odstranění miniflíčků na práporu poskvrněného od křepelčího žloutku. Ještě, že výše zmíněné práče nepoužilo při střelbě větší kalibr – vejce pštrosí. To by byl humus! Doufejme alespoň, že při tom praní zástava, která nám nijak k srdci nepřirostla, vyšisuje a už nebude k použití.

Onen střelec křepelčími vajíčky velikosti holubích sklidil potlesk rozumně přemýšlejících spoluobčanů a potvrzuje, jak silnou zbraní je humor a satira. Budiž mu čest.

Naše média mají štěstí, že dnes již nepíše Jaroslav Hašek své skvělé ironické politické povídky. Ten by si na tomto námětu smlsnul. Smutným faktem ale je, že by mu to dnes nikdo z provládních periodik neotisknul.

Kdyby to nebylo k pláči, tak je to k smíchu…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…