Ivan Jordák: Už ne jeden, ale skoro všichni se nestačíme divit

25.01.2019 14:32

S překvapením a rozpaky jsem se ve čtvrtek dlouho rozmýšlel, o co vlastně jde. Zabýval jsem se prohlášením pana Kalouska v pořadu události a komentáře na ČT 24, kde se při hodnocení sporu mezi prezidentem ČR a předsedou Nejvyššího správního soudu, pan Kalousek jasně a zřetelně se vyslovil pro pana předsedu, protože zná oba, ale více věří panu předsedovi, a tak není o čem dále diskutovat.

Ivan Jordák: Už ne jeden, ale skoro všichni se nestačíme divit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Nabídl tak veřejnosti nový důkazní prostředek, svoji víru. Je to rozhodně jednodušší než daktyloskopie, rozbory DNA, trasologie, několik svědků a já nevím, co ještě. Je však otázkou, co dělat v případech, kdy strany sporu nebude pan Kalousek znát. Škoda, že redaktorovi ČT stačilo jen toto prohlášení a zmíněnou otázku nepoložil. Věc mohla už být vyřešena.

Příjemně mě i překvapila informace o spolupráci BIS se školstvím. Údajně má BIS pomáhat školství při vytváření osnov, zejména historie z několika posledních století, ale snad i v jiných případech. Údajně to stihnou snadno při své práci a pro tento účel bude vytvořena jakási skupina, která nejprve dá do pořádku nesmysly, které jsme se učili my o národním obrození, vzniku republiky, Protektorátu a řadě událostí, které prý proběhly úplně jinak, pokud vůbec nastaly, než nám nalévali do hlavy rusofilové a jim podobní. Z učebnic musí zmizet nejen Mácha, který psal o Máji, jako by nemohl psát třeba o Červnu, jak kdysi hezky řekl jeden z privatizátorů pan Ježek, samozřejmě Palacký, tolik slavící Slovany, ale i Pekař, když napsal v knize O smyslu českých dějin, „étos husitství přes všechny stíny středověké tmy, hrůzy válek a surovosti doby zdvíhá české dějiny se jménem Jana Husa spojené do takových výšin, že posvátné úctě před nimi se neubrání ani protivník zásadní, má-li smysl pro velikost a pravdu“. Nakonec se nebude muset přidávat ani učitelům, však BIS udělá vlastně všechno za ně.

Když už BIS bude řešit školství, mohla by vyřešit i politický systém, na podobný tomu, co se snaží zavést Guiado ve Venezuele. Tento předseda parlamentu se prohlásil prezidentem a část světa ho za prezidenta uznala. Nakonec měli zkušenost třeba z Jugoslávie. Maduro, stávající prezident se snaží vzdorovat, ale určitě zahraniční pomoc Guiadovi přispěje. Jen je s podivem, že státy EU chtějí, aby tento zádrhel se rozhodnul ve volbách. Jakoby byly nutné. Mussolini také uskutečnil svůj pochod na Řím bez voleb, stejně Pinochet v Chile se s volbami nepáral.
Svět se nám nějak mění, příliš rychle, a ne vždy správným směrem. Proč?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …