Ivana Haslingerová: Útok na Bátoru je po roce 1989 nejtvrdším útokem na svobodu a občanská práva nás všech

10.09.2011 18:23

Kádrování jsme si za komunismu užili dostatek a čekala jsem, že po revoluci budou občané posuzováni podle výsledků své práce a podle ničeho, zdůrazňuji, ničeho jiného.

Ivana Haslingerová: Útok na Bátoru je po roce 1989 nejtvrdším útokem na svobodu a občanská práva nás všech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

Rozhodně ne podle osobních názorů a sympatií k legálně režimem povoleným, ale přesto týmž režimem schizofrenně ostrakizovaným stranám, což bylo to nejzrůdnější za komunismu a důsledky si budu nadosmrti pamatovat. Nepokládám za podivné, že tento způsob kádrování je blízký národněfrontovnímu lidoveckému ministru Kalouskovi, ale u pana premiéra, seriózního konzervativce a věřícího katolíka Petra Nečase, natož pak u šlechtice Karla knížete Schwarzenberga se tomuto kádrování zhluboka, ale opravdu zhluboka, divím.

Je smutné, že díky těmto politikům během posledních týdnů česká veřejnost sleduje nejtvrdší politický útok na občanská práva a svobody od listopadu 1989. Že v příkrém rozporu s Ústavou České republiky, Listinou základních práv a svobod i na ni navazujících legislativních norem se staví tito pánové za to, aby naši občané byli opět kádrováni a pro své názory vyhazováni z míst. Pokud se k tomuto jednou polistopadoví politici sníží, pak "Bůh s námi a zlí pryč!", jak říkala moje babička. Nejde totiž jen o Ladislava Bátoru, který je nebezpečný těmto pánům svými skutečně pravicovými postoji, ale o svobodu myšlení, slova a přesvědčení, jež jsou (zatím) platným zákonem zaručeny všem občanům České republiky! Případné odvolání Ladislava Bátory, pro které neexistuje žádný zákonný důvod, by bylo nebezpečným precedentem do budoucna a mimořádně špatnou zprávou o stavu občanských práv a svobod v naší zemi. Proto pravicové a svobodné periodikum Fragmenty podporuje "Happening pro Bátoru - Za svobodu a právo" divadelní skupiny Sluníčko, který se koná ve čtvrtek 1. září 2011 od 17:00 před kostelem Panny Marie Vítězné (u Pražského Jezulátka), Karmelitská 10, Praha 1, a zve na něj všechny občany, kterým je svoboda projevu a slova nade vše. Nehorázná mediální a politická kampaň, která se tváří, že míří jen na Ladislava Bátoru, míří totiž na svobodu nás všech. A Svoboda, to je pravice. Bez ní nejde šťasně žít ani v platinové kleci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Fragmenty.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Nejen špinavé předvolební triky

15:28 Vladimír Ustyanovič: Nejen špinavé předvolební triky

Jak praví staré české přísloví, opakování je matka moudrosti. Proto si dovolím zopakovat výroky před…